Bu besinler çocuklarınız için büyük tehdit: Kalbe zarar veriyor, gelişimi engelliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bu besinler çocuklarınız için büyük tehdit: Kalbe zarar veriyor, gelişimi engelliyor

Yeni bir araştırma, çok-işlenmiş gıdaları yiyen 3-5 yaşındaki çocukların, bu gıdalardan daha az yiyen çocuklara göre daha zayıf hareket becerilerine sahip olduğunu ortaya koydu.

Aynı araştırma, çok-işlenmiş gıdaları tüketen 12-15 yaş arası çocuklarda daha kötü bir kardiyovasküler durum gösterdi.

Daha önce yapılmış çalışmalar, çok-işlenmiş gıdaların tüketimini yetişkinlerde daha yüksek kardiyovasküler riskle ilişkilendirmişti, ancak mevcut çalışma, bu gıdaların tüketimi ile çocuklarda daha düşük fiziksel aktivite seviyeleri arasındaki ilişkiyi araştıran ilk çalışmalardan biri.

Çalışmaya dahil edilen çok-işlenmiş gıdalar arasında paketlenmiş atıştırmalıklar, kahvaltılık gevrekler, şekerler, alkolsüz içecekler, hazır şekerli meyve suları ile yoğurtlar, konserve çorbalar, pizza, sosisli sandviç ve hotdog, burger gibi önceden pişirilmiş gıdalar yer alıyor.

5 yaş ve altı çocuklar için araştırmacılar, harekt gelişimini bir uygunluk ölçüsü olarak kullandılar. Analiz, gelişim puanları en düşük olan çocukların, en yüksek gelişim puanlarına sahip çocuklara göre çok-işlenmiş gıdalardan günde 273 kalori daha fazla tükettiğini buldu.

Daha büyük çocuklarda zindeliğin bir göstergesi olarak kardiyovasküler durum kullanıldı. Çalışma, kardiyovasküler durumu iyi olan ergenlerin, sağlıklı bir kardiyovasküler profili olmayanlara kıyasla çok-işlenmiş gıdalardan günde 226 daha az kalori tükettiğini gösterdi.

Bir ebeveyn için en kolay şey, çocuğunun okul veya diğer etkinlikler için sırt çantasına hazır bir atıştırmalık koymak olsa da, araştırmacılar bu hareketin çocuğun gelecekteki sağlığını, zindelik seviyesini ve kardiyovasküler sağlığını baltaladığına dikkat çekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yaşam

Dondurucuya Koymamanız Gereken Besinler: Sakın Yapmayın!

Dondurucu, yiyeceklerin tazeliğini ve besin değerlerini uzun süre korumasına olanak tanıyan mükemmel bir araçtır. Ancak bazı yiyecekler dondurulduğunda kalitesini ve lezzetini kaybedebilir.
Devamını oku...