Yunan-Türk sınırına 180 ABD Ordusu zırhlı aracı daha geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan-Türk sınırına 180 ABD Ordusu zırhlı aracı daha geldi

Yunanistan’da 26 Haziran 2022 Pazar günü Selanik’te 180 Zırhlı Tekerlekli Keşif Aracı (TTOA-ASV) M1117 teslim alındı.

Söz konusu araçlar mevcut 174 aracın yanına eklendi.

M1117, ABD Aşırı Savunma Makaleleri (EDA) programı aracılığıyla Yunanistan’a teslim edilmekte ve keşif ve gözetleme görevlerinde kullanılmakta, esnekliği ve geliştirilmiş zırhı nedeniyle Ordunun operasyonel yeteneklerini önemli ölçüde artırmaktadır.

M-1117, 13.4 ton ağırlığında ve 6 metre uzunluğunda, 2,6 metre genişliğinde ve 2,6 metre yüksekliğindedir. 8.3 litre Cummins dizel motora sahip olan araç, 260 beygir güç üretiyor, maksimum hızı saatte yaklaşık 100 kilometreye ulaşıyor ve menzili 650 kilometreyi aşıyor. Beş kişi taşıyabiliyor, ABD Ordusu için hareket ederken getirdiği silahlar arasında 12,7 mm makineli tüfek ve 40 mm Mk.19 otomatik bombaatar bulunuyor.

Araçlar, 5 kg’lık bir mayın patlamasının yanı sıra bir tanksavar roket (RPG) atışından koruma sağlayan, seramik malzemelerin dış cephesi ve güçlü kırılma önleyici kaplamanın bir kombinasyonu ile gelişmiş bir koruma sistemine sahiptir. Özel “run flat” lastikleri sayesinde ateşlendiğinde bile hareket edebilmektedir.

Diğer bir büyük avantajı ise bakım maliyetlerinin düşük olması ve yedek parça bulmanın zor olmamasıdır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...