Nefesimizin sarımsak kokmaması için ne yapmalıyız? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Nefesimizin sarımsak kokmaması için ne yapmalıyız?

Sarımsak tüketen pekçok kişi nefesinin sakız, aromatik şekerler, karanfil veya çiğ nane çiğneme yöntemleriyle temizlendiğine inanır. Ancak uzmanlar, bunların etkili olmadığını belirtiyorlar.

Ohio Eyalet Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, nefesimizden sarımsak kokusunu ortadan kaldırmada daha güçlü bir yolu olduğunu keşfettiler.

Araştırmada güvenli sonuçlara varmak için gönüllülere içmeleri için su vermeden önce 25 saniye 3 gram sarımsak çiğnetildi.

Araştırmacılar daha sonra çiğ veya pişmiş elma ve elma suyu, çiğ veya kaynatılmış marul, çiğ nane veya nane yaprağı suyu ve yeşil çay tüketmenin etkisini değerlendirdiler.

Sonuçlar, yeşil çayın ağız kokusuyla savaşmaya hiç yardımcı olmadığını, fakat çiğ elma ve çiğ marul tüketimin ilk 30 dakikasından itibaren uçucu gazların konsantrasyonlarını yüzde 50 azalttığını gösterdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yaşam

Dondurucuya Koymamanız Gereken Besinler: Sakın Yapmayın!

Dondurucu, yiyeceklerin tazeliğini ve besin değerlerini uzun süre korumasına olanak tanıyan mükemmel bir araçtır. Ancak bazı yiyecekler dondurulduğunda kalitesini ve lezzetini kaybedebilir.
Devamını oku...
Yaşam

Ayçekirdeği ve doğurganlık: Besin değerleri ve faydaları

Bilimsel çalışmalar, beslenmenin bir çiftin doğurganlığını artırabileceğini gösteriyor. Özellikle, içerdikleri belirli besinler nedeniyle gebe kalmada önemli rol oynayabilecek yiyecekler var.
Devamını oku...
Yaşam

Göbek yağını azaltmak için en iyi seçenekler

Göbek yağı sadece deri altı ile sınırlı değildir (deri altı yağ), aynı zamanda iç organların çevresinde daha derinde bulunan yağları da içerir (visseral yağ).
Devamını oku...