AB, Rusya'yı SWIFT'ten çıkardı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB, Rusya’yı SWIFT’ten çıkardı

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya yeni yaptırım kararını açıkladı. Leyen, “İlk olarak, belirli sayıda Rus bankasının SWIFT’den kaldırılmasını sağlamayı taahhüt ediyoruz. Bu onların dünya çapında faaliyetlerini durduracak ve Rusya’nın ihracat ve ithalatını etkin bir şekilde engelleyecektir” dedi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı sürdürdüğü işgal hakkında açıklama yaptı. Leyen, “Bizler Putin’in savaş hazinesini kullanmasını engelleyeceğiz. Rus Merkez Bankası’nın varlıklarını nakite döndürmesine engel olacağız. Müttefik ülkeler, Rusya’yı SWIFT sisteminden çıkaracak. Rus oligarklarının finansmanlarının bizim piyasamızda kullanılmasını engelleyeceğiz. Putin Ukrayna’yı yok etme hedefiyle hareket etti ama aynı zamanda yaptığı kendi ülkesinin geleceğini de yok etmek” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İvan Savvidis'in Ukrayna'daki Varlıklarına El Konuluyor

Ukrayna devleti, Yüksek Yolsuzluk Mahkemesi’nin kararıyla, Rusya’da Yunan Toplulukları Federasyonu Başkanlığını yürüten ve hem Yunan hem de Rus vatandaşı olan Pontus kökenli işadamı İvan Savvidis’in malvarlığına el koyma işlemlerini sürdürüyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da her 4 evden 3’ünde çocuk yok

Yunanistan, Avrupa’daki nüfus sorununda başı çekerken, son veriler, ülkede yaşanan “yetersiz nesil” sorununun boyutlarını gözler önüne seriyor.
Devamını oku...