Avrupa Birliği, Putin ve Lavrov'u yaptırım listesine aldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Birliği, Putin ve Lavrov’u yaptırım listesine aldı

Avrupa Birliği, Ukrayna’yı işgal etme kararı veren Rusya Devlet Başkanı Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov’u yaptırım listesine aldı.

Avrupa Birliği, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u da içeren Rusya’nın varlıklarının dondurulması kararı aldı.

Lavrov ve Putin’in böyle bir hareketten nasıl etkileneceği şimdilik belirsiz olsa da bunun sembolik olarak güçlü bir mesaj olduğu düşünülüyor.

Karar, “Batılı güçlerin benzeri görülmemiş önlemlere doğru ilerlediğinin” de bir göstergesi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, “Biz sadece oligarkları listelemiyoruz, bu adımları hazırlayan pek çok milletvekilini de listeledik. Şimdi de cumhurbaşkanı Putin’i ve dışişleri bakanı Lavrov’u da listeye aldık.” şeklinde açıklamada bulundu.

Cuma günü geç saatlerde bir araya gelecek olan AB dışişleri bakanlarının böyle bir varlık dondurma uygulaması için yine de 27 üye ülkenin tamamının oybirliğiyle desteğine ihtiyacı var.

AB dış politika sorumlusu Josep Borrell harekete verdiği desteği dile getirdi ve herhangi bir “sürpriz” olmayacağını umduğunun söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Odessa Ziyareti Sırasında Patlama Endişe Yarattı

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, savaşın yıkıma uğrattığı Ukrayna’nın Odessa şehrine yaptığı ziyaret sırasında yaşanan patlama nedeniyle endişe yarattı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İvan Savvidis'in Ukrayna'daki Varlıklarına El Konuluyor

Ukrayna devleti, Yüksek Yolsuzluk Mahkemesi’nin kararıyla, Rusya’da Yunan Toplulukları Federasyonu Başkanlığını yürüten ve hem Yunan hem de Rus vatandaşı olan Pontus kökenli işadamı İvan Savvidis’in malvarlığına el koyma işlemlerini sürdürüyor.
Devamını oku...