Kiev'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kiev’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasının ardından çatışmalar yaşanırken ülkenin başkenti Kiev’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Ukrayna’nın güneyinde yer alan Herson kentinin valiliği, şehirin bir kısmının artık Ukrayna’nın köntrolünde olmadığını söyledi.

Rus birliklerinin Belarus tarafından eskiden Çernobil nükleer enerji santralinin bulunduğu yere yakın bir bölgeye girdikleri belirtildi.

Açıklamayaı Ukrayna içişleri bakanı danışmanı yaptı.Kiev belediye başkanı ise, dört metro istasyonunun hava saldırılarına karşı sığınak olarak kullanılabileceğini belirtirken; Donetsk’teki yerel Ukrayna yönetimi Rus güçlerinin bir hastaneyi vurduğunu ve dört kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujnıy, Belarus bölgesinden ülkesine 4 balistik füze ateşlendiğini duyurdu. Zalujnıy, Facebook’tan yaptığı açıklamada, Belarus bölgesinden Ukrayna’nın güneybatısı yönüne 4 balistik füze ateşlendiğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “ABD ve Nato ile yoğun görüşmeler gerçekleştirdik. Diyaloğa daima hazırız. Hala uluslararası hukuk ve uluslarası sorumluluklarla dönme ihtimalinin olduğunu umuyoruz ” açıklamasını yaptı.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da 74 yer üstü askeri altyapı unsurunu imha ettiğini duyurdu.

Ukraynalı yetkililer ise Mariupol’de top mermisinin yerleşim yerine düştüğünü ve kayıpların araştırıldığını bildirdi.

Ukraynalı yetkililer şimdiye kadar Rusya’nın 203 saldırı düzenlediğini açıkladı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, ülkeninin doğusundaji çatışmalarda bazı Rus askerlerini esir aldığını açıkladı.

Bunun yanı sıra, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, başkent Kiev yakınlarındaki Gostomel askeri havalimanına saldıran 3 Rus helikopterini vurduğunu duyurdu. Sınır yetkilileri Rus askerlerinin Belarus sınırındaki Zhytomyr bölgesinden Kiev’e girmeye çalıştığını ve Rusya’nın Grad roketatar sistemleri kullandığını açıkladı.

Rusya’nın Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna sınır muhafızlarının sınırı terk ettiğini duyurdu. Ukrayna sınır yetkilileri, Rus askerlerinin Kiev’e girmeyi denediğinive Rusya’nın Grad roket sistemi kullandığını söyledi.

Ukrayna Acil Durum Servisi, Ukrayna askeri uçağının düştüğü ve 5 kişinin öldüğünü açıkladı.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Ukrayna’nın işgali hakkında kimsenin konuşmadığı ve bu sözcüğün kabul edilemez olduğu belirtildi. Ayrıca, “Operasyonun ne kadar süreceğine Putin karar verecek. Rusya’yı, demir bir perdenin arkasına kapatmak imkansız. Rusya’nın Ukrayna operasyonu hedeflerine ulaşmalı. Putin’in isteği belli. Ukrayna’nın silahsızlanmasını istiyoruz” denildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesinde hedef aldığı bölgelerden başkent Kiev’de yeni bir patlama sesi duyuldu. Kiev’de öğle saatlerinde duyulan yeni bir patlama sesine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Ayrıca, Devlet Başkanı Zelenski’nin danışmanı Rusya’nın 2. kez füze saldırısı yaptığını açıkladı. Ukrayna sınır yetkilileri de Rus helikopterlerinin, Kiev yakınındaki askeri havalimanı Gostomel’e saldırdırdığı duyurdu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Odessa Ziyareti Sırasında Patlama Endişe Yarattı

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, savaşın yıkıma uğrattığı Ukrayna’nın Odessa şehrine yaptığı ziyaret sırasında yaşanan patlama nedeniyle endişe yarattı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İvan Savvidis'in Ukrayna'daki Varlıklarına El Konuluyor

Ukrayna devleti, Yüksek Yolsuzluk Mahkemesi’nin kararıyla, Rusya’da Yunan Toplulukları Federasyonu Başkanlığını yürüten ve hem Yunan hem de Rus vatandaşı olan Pontus kökenli işadamı İvan Savvidis’in malvarlığına el koyma işlemlerini sürdürüyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Vatandaşlar Filistin ve Ukrayna'daki Savaşlar Hakkında Ne Düşünüyor?

Anketin Filistin ve İsrail arasındaki savaşa dair verileri, Yunan halkının yüzde 43.3’ünün tarafsız olduğunu gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 28.5’i Filistin tarafını, yüzde 22.1’i ise İsrail tarafını destekliyor.
Devamını oku...