Yunan Vatandaşlar Filistin ve Ukrayna'daki Savaşlar Hakkında Ne Düşünüyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Vatandaşlar Filistin ve Ukrayna’daki Savaşlar Hakkında Ne Düşünüyor?

Anketin Filistin ve İsrail arasındaki savaşa dair verileri, Yunan halkının yüzde 43.3’ünün tarafsız olduğunu gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 28.5’i Filistin tarafını, yüzde 22.1’i ise İsrail tarafını destekliyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Aboutpeople’ın ETERON Araştırma ve Sosyal Değişim Enstitüsü için 17-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği geniş kapsamlı anket, Yunanistan vatandaşlarının Filistin ve Ukrayna’da devam eden savaşlar hakkında nasıl düşündüğünü ortaya koyuyor.

Yunan toplumunun Filistin ve Ukrayna‘daki durum hakkında görüşlerini yansıtan ankette 3.058 kişi ile online panel yöntemi kullanılarak görüşüldüğü belirtiliyor.

Filistin’i Destekleyen Yunan Daha Fazla

Anketin Filistin ve İsrail arasındaki savaşa dair verileri, Yunan halkının %43.3’ünün tarafsız olduğunu gösteriyor. Ankete katılanların %28.5’i Filistin tarafını, %22.1’i ise İsrail tarafını destekliyor.

Yaş ve eğitim kategorilerine göre sonuçlar bir bütünlük gösterirken, ND (Yeni Demokrasi) seçmenleri arasında İsrail’e olan destek belirginleşiyor (%42.5). Sol ideolojiye sahip olanlar ise %70.8 oranında Filistin’i destekliyorlar.

Ukrayna’yı Destekleyenler Çoğunlukta

Ankette yer alan Ukrayna-Rusya savaşı ile ilgili soruların yanıtları, %42.3’ün tarafsız, %35.3’ün Ukrayna ve %17.9’un Rusya yanlısı olduğunu gösteriyor. Yeni Demokrasi seçmenleri Ukrayna’ya (%63.5), SYRIZA seçmenleri ise tarafsızlığa (%54.4) daha yatkın.

Önemli Gözlemler

  1. Anket, Yunanistan vatandaşlarının ne hükümetin İsrail yanlısı politikasını ne de Papandreu döneminin Filistin yanlısı politikasını benimsediğini gösteriyor.
  2. Sol ideolojik görüşe sahip seçmenler, Filistin yanlısı duruşlarını koruyorlar.
  3. Yeni Demokrasi seçmenleri, Ukrayna-Rusya savaşında Batı yanlısı bir duruş sergilerken, aşırı sağ seçmenlerin Rusya yanlısı bir tutumu olduğu dikkat çekiyor.

Anketin bulguları, Kasım ayı ortasında kamuoyu ile paylaşılacak olan ETERON’un “Aşırı Sağın Radyografisi” adlı araştırma projesinin bir parçasını oluşturuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...