Yunanistan’da asgari ücret 2010 yılındakinin bile altında - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da asgari ücret 2010 yılındakinin bile altında

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in 2022 yılı için ikinci asgari ücret zammının Haziran ayı yerine Mayıs ayında yapılacağını duyurması üzerine muhalefetten açıklama geldi.

Anamuhalefetteki SYRIZA partisi Basın Sözcüsü Nasos İliopulos, Yunanistan’da asgari ücretin 2010 yılındakinden daha az olduğunu belirtirken, bunun Eurozone içerisinde tek örnek olduğunu vurguladı.

İliopulos, günümüz ihtiyaçlarına bakıldığında asgari ücretin en az 800 evro olması gerektiğine dikkat çekerken, Yunanistan’da en son gerçek asgari ücret zammının ise 2018 yılında yüzde 11’lik zam ve gençler içinse yüzde 27’lik zamla kendi iktidarları döneminde yapıldığını hatırlattı.

Hükümeti artan pahalılığa karşı önlem almamakla suçlayan SYRIZA Basın Sözcüsü, acilen pandemi süresinde özel işletmelerde doğan borçların bir kısmının silinmesi ve geri kalanında ise düzenlemeye gidilmesi gerektiğini aktardı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...