İngiltere'de kuş gribi insana bulaştı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere’de kuş gribi insana bulaştı

Kuş gribi vakalarına İngiltere’den gelen yeni bir açıklama eklendi. Kanatlı hayvandan insana kuş gribinin geçtiği bir vakanın tespit edildiği açıklandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), “kişinin enfeksiyonu, uzun süre boyunca evi ve çevresinde tuttuğu çok sayıda enfekte kuşla çok yakın ve düzenli temas sonucu kaptı” ifadelerini kullandı.

Avrupa ve Asya’da Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü’ne (OIE) rapor edilen kuş gribi salgını vakaları artıyor.

Halka, hasta veya ölü kuşlara dokunmama çağrısı yapan ajans yetkilileri, “Tesisleri ziyaret edenler dahil kişinin temasta olduğu herkes izlendi ve enfeksiyonun başkalarına yayıldığına dair bir kanıt bulunamadı. Kişi şu anda iyi durumda ve kendini izole ediyor” şeklinde konuştu.

Kuş gribinin kuşlardan insana bulaşmasının çok nadir olduğu ve ülkede daha önce yalnızca birkaç kez görüldüğü belirtilen açıklamada, halk için riskin çok düşük olduğuna işaret edildi.

İngiltere Baş Veteriner Sorumlusu Christine Middlemiss de kuş sahiplerine hijyen konusunda uyarılarda bulunurken, ülkenin 60’tan fazla vakayla şimdiye kadarki en büyük kuş gribi salgınıyla karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Kuş gribi vakaları başta Avrupa ve Asya kıtaları olmak üzere dünya genelinde gittikçe artıyor. En son Güney Kore’de bir çiftlikteki 770 bin kümes hayvanı öldürülürken Avrupa da alarma geçmiş durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere Kralı 3. Charles Kansere Yakalandı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın, prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testlerde, kansere yakalandığı tespit edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina ile Londra Arasında Tarihi Eser Krizi: Başbakanların Görüşmesi İptal Edildi

Yunanistan ve Birleşik Krallık arasında, Osmanlı döneminde İngiltere’ye taşınan Elgin Mermerleri nedeniyle diplomatik kriz yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mayorkinis: Kuş gribi, bir sonraki pandemiye neden olabilir

Yunanistan’da EKPA Tıp Fakültesi Hijyen ve Epidemiyoloji Bölümü profesörlerinden Gikas Mayorkinis, kuş gribinin memelilerde yayılması hakkında konuştu.
Devamını oku...