Macron: Aşısızları canından bezdireceğim - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Macron: Aşısızları canından bezdireceğim

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Küresel koronavirüs Koronavirüs Kovid-19 salgını yeni türeyen mutasyonlarla hız kazanırken ülkeler yeni önlemeler ve tedbirler almaya çalışıyor.

Yeni Omikron varyantı nedeniyle koronavirüsün bulaşma hızında patlama yaşanırken hastalarda görülen semptomlar daha hafif.

Omikron varyantının tetiklemesiyle küresel koronivirüs Kovid-19 salgınında beşinci dalgayı yaşayan Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron aşısızları hedef aldı.

Ülkede hala beş milyondan fazla kişinin aşı yaptırmadığını belirten Macron hükümetin koronavirüs stratejisiyle “aşısızların sosyal yaşam faaliyetlerini olabildiğince sınırlandıracaklarını” açıkladı.

Macron, Le Parisien gazetesine verdiği mülakatta “Aşısızları canından bezdirmek istiyorum. Ve bunu gittiği yere kadar götüreceğiz. Stratejimiz bu” dedi.

Macron, aşısızları hapse atmayacaklarını ya da aşıyı zorla enjekte etmeyeceklerini ifade ederek “Bu nedenle onlara şunu söylüyorum: 15 Ocak’tan itibaren restorana, bir şeyler içmeye, bir kahve almaya, tiyatroya, sinemaya gidemeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Fransa’da hükümet daha önce “sağlık pasaportu” olarak bilinen belgeyi “aşı pasaportu”na çevirmek için yasal düzenlemelere son şeklini verdi. Parlamentonun gündemine gelen değişiklikle aşısızlara negatif koronavirüs testi sonucuyla bu tür sosyal alanlara giriş izni kaldırılacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un aşısızlara karşı bu sert çıkışı nisan ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde aşı konusunu siyasi zemine taşımış durumda.

Cumhurbaşkanlığı için Macron’un rakibi olması beklenen aşırı sağ adaylar Eric Zemmour ve Marine Le Pen sosyal medyadan Macron’u hedef aldı. Ulusal Birlik Partisi lideri Le Pen, Macron’un aşısızları ikinci sınıf vatandaş haline getirme arayışında olduğunu belirtti ve cumhurbaşkanını ayrımcılıkta ısrar etmekle suçladı.

Aşı yaptırmayan bazı Fransızlar da bu stratejiyi eleştirdi. Euronews’e konuşan Sophie, cumhurbaşkanının söyleminin ters etki yarattığı görüşünde. Aşı yaptırmak istediğini ama güvenlikle ilgili endişeleri yüzünden tereddüt ettiğini belirten 65 yaşındaki Sophie, “Bu tür tehditler arttıkça insanlar daha fazla direnç gösteriyor” diye konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Eczanelerde Korona Aşısı İçin Vatandaşlar 5 Evro Ödeyecek

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, korona aşısının mahalle eczanelerinde uygulanmasına ilişkin yeni bir kararı hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Tahtakurusu Endişesi

Fransa’nın başkenti Paris’te yatakların yanı sıra, tren, metro, sinema ve hastanelerde de görülen tahtakuruları, Yunanistan’da da endişe yaratıyor.
Devamını oku...