Yunanistan'da Tahtakurusu Endişesi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Tahtakurusu Endişesi

Fransa‘nın başkenti Paris‘te yatakların yanı sıra, tren, metro, sinema ve hastanelerde de görülen tahtakuruları, Yunanistan‘da da endişe yaratıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan‘da tahtakurusu sorununun giderek ciddiye binişi, yetkilileri ve vatandaşları harekete geçirdi.

Ülke genelinde, özellikle turistik bölgelerde görülen tahtakuruları nedeniyle alarm seviyeleri yükseldi. SEAME (Yunanistan Tahtakurusu İlaçlama Şirketleri Birliği) Başkanı Yotgos Lambrou, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Sorun Yeni Değil

ERT televizyonuna konuşan Lambrou, tahtakurularının aslında yeni bir sorun olmadığını, bu türün yıllardır var olduğunu belirtti. “Tahtakuruları dünya çapında bagajlarla, toplu taşıma araçlarıyla kolayca seyahat edebilir. Oteller, kamplar, mülteci barınakları ve apartman daireleri gibi birçok yerde görülmüştür,” dedi.

Panik Yapmamak Gerekiyor

SEAME Başkanı, “Bu bir çözümü olan sorun. Kimyasalları gelişigüzel kullanmak gibi aşırı önlemlere başvurmamalı, sağlığımızı riske atmamalıyız,” diye uyarılarda bulundu.

Yunanistan’da Durum

Lambrou, tahtakurularının özellikle yaz aylarında ve Yunanistan‘ın turistik bölgelerinde daha fazla görüldüğünü açıkladı.

Paris’te de Sorun Büyüyor

Bu arada, Paris hükümeti de tahtakurusu sorunu ile mücadelede önemli adımlar atıyor. Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, RTL radyosunda yaptığı açıklamada, bu haşerelerin iklim değişikliği nedeniyle arttığını ve korona salgınıyla mücadele kadar önemli olduğunu vurguladı.

Çözüm Yolları Neler?

Lambrou, vatandaşların profesyonel şirketler tarafından sunulan yönetim çözümleri ile bu sorunu aşabileceğini, ancak bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini ekledi.

Tahtakurularının oluşturduğu bu endişe verici tablo karşısında, yetkililerin ve vatandaşların alabileceği önlemler giderek daha önemli hale geliyor. Özellikle turistik bölgelerde artan vakalar, tedbirlerin sıkılaştırılmasını zorunlu kılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...