İlhan Ahmet hastaneden taburcu edildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İlhan Ahmet hastaneden taburcu edildi

Rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve acil ameliyata alınan KİNAL Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet iyileşerek taburcu oldu.

Göğsünde hissettiği şiddetli ağrı ve nefes darlığı şikayetiyle 20 Kasım Cumartesi günü Gümülcine (Komotini) Devlet Hastanesi’ne giriş yapan İlhan Ahmet’e yapılan tetkikler sonucunda “pnömotoraks” (akciğer sönmesi) tanısı konmuş ve ameliyata alınmıştı.

Geçirdiği operasyonun ardından üç gün hastanede müşahade altında tutulan İlhan Ahmet 23 Kasım Salı günü taburcu edildi.

Doktorların birkaç gün evde dinlenmesini tavsiye ettiği milletvekili, kendisini gayet iyi hissettiğini ve sağlıklı olduğunu açıkladı.

Pnömotoraks nedir?

Pnömotoraks, akciğerin bir kısmının veya tamamının “çökme” olarak tarif edilen büzülüp ufalması olayıdır. Akciğerler göğüs kafesine “plevra” adı verilen, çift yapraklı ve yapraklarının arasında hava bulunmayan bir zar ile yapışmaktadır.
Akciğer yüzeylerinde oluşabilecek ve sağlıklı kişilerde herhangi bir rahatsızlığa sebep olmayan bleb veya bül olarak adlandırılan hava keseciklerinin patlayarak akciğerin içindeki havanın plevra yapraklarının arasına dolması nedeniyle oluşan basınç farkının altında akciğer çöker ve primer (birincil) spontan (kendi kendine gelişen) pnömotoraks durumu ortaya çıkar.

Tahmini okuma süresi 1 dakika

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Devlet Hastanesi'nde Akşam Ameliyatları Olacak Mı?

Gümülcine Hastanesi’ndeki bekleme süreleri uzmanlık alanına göre değişiklik gösteriyor. Hastane çalışanları, öğleden sonra ameliyatlarının yapılabilmesi için yeterli oda ve eğitimli personele ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kaç Hasta Ameliyat Sırası Bekliyor?

Yunanistan genelinde 100 binden fazla hastanın ameliyat için sıra beklemesi, sağlık sistemindeki derin sorunları gözler önüne seriyor. Batı Trakya’da ameliyat olabilmek için sıra bekleyen hasta sayısı ise 12 bin 684.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Öğleden Sonrası Ameliyatlar İçin Taban Fiyatlar Açıklandı

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, beklenen reformu açıkladı: Devlet hastanelerinde öğleden sonra ameliyatlar başlıyor. Bu adım, bekleme listelerini azaltmayı ve sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor.
Devamını oku...