Yunanistan'da Öğleden Sonrası Ameliyatlar İçin Taban Fiyatlar Açıklandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Öğleden Sonrası Ameliyatlar İçin Taban Fiyatlar Açıklandı

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, beklenen reformu açıkladı: Devlet hastanelerinde öğleden sonra ameliyatlar başlıyor. Bu adım, bekleme listelerini azaltmayı ve sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunan Sağlık Sisteminde önemli bir yenilik olan öğleden sonra ameliyatlar, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırma ve bekleme sürelerini azaltma hedefiyle hayata geçiriliyor. Bakan Georgiadis, bu adımın kamu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve kamusal niteliğinin pekiştirilmesi için atıldığını öne sürdü.

Bekleme Listeleri ve Ameliyat Ücretleri: 1 Şubat itibariyle devreye giren sistemle, tüm devlet hastanelerinin ameliyathaneleri ve bekleme listeleri ilk kez bir araya getirildi. Böylece, vatandaşlar üç ay içinde online platform üzerinden klinik ve hastane başına ortalama bekleme sürelerini görebilecekler. Akşam ameliyatları için belirlenen altı kategoriye göre ücretlendirme, hastalara mali açıdan daha erişilebilir seçenekler sunuyor.

Ameliyatlar için Yeni Düzenlemeler:

Ücretlendirme ve Hemşire Maaşları: Sağlık Bakanlığı, öğleden sonraki ameliyatların özel kliniklerle rekabet edebilmesi için ücretlendirme politikasını belirledi. Buna göre, küçük operasyonlar 300 evrodan başlayan fiyatlarla sunulurken, aşırı ağır operasyonların maliyeti maksimum 2.000 evro olacak. Hemşirelerin ücretleri de akşam kliniklerinde çalışmaları karşılığında saat başına 10 evrodan daha yüksek olacak.

Geleceğe Bakış

Doktor ve Hemşire İstihdamı: Bakan Georgiadis’in reformları arasında, doktor ve hemşire pozisyonlarını daha cazip hale getirmek de yer alıyor. Bu hafta 600 doktorun işe alımı gerçekleştirildi, bu adım sağlık sisteminin kapasitesini artırarak hastalara daha hızlı ve etkili hizmet sunmayı amaçlıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...