Batı Trakya'da Kaç Hasta Ameliyat Sırası Bekliyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Kaç Hasta Ameliyat Sırası Bekliyor?

Yunanistan genelinde 100 binden fazla hastanın ameliyat için sıra beklemesi, sağlık sistemindeki derin sorunları gözler önüne seriyor. Batı Trakya‘da ameliyat olabilmek için sıra bekleyen hasta sayısı ise 12 bin 684.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Özellikle Kuzey Yunanistan ve Makedonya bölgesindeki bekleme süreleri, sağlık hizmetlerine erişimde ciddi eşitsizliklere işaret ediyor.

Bekleme Sürelerinde Büyük Farklılıklar

Makedonya, bir yıldan fazla süreyle ameliyat bekleyen hastaların en yüksek sayısına sahip olan bölge. 15 bin 333 hasta, uzun bekleme sürelerine maruz kalıyor. Bu durum, bölgedeki hastanelerin anestezist açığı gibi çeşitli sorunlardan kaynaklanıyor.

Batı Trakya‘da Sıra Bekleyenlerin Sayısı Yüksek

Batı Trakya‘da 12 bin 684 hasta ameliyat için sıra bekliyor. Bu hastaların 6.293’si 12 ayı aşkın süredir ameliyat olmayı bekleyenleri kapsıyor ve rakam çok yüksek. Batı Trakya, hem 4 ila 12 ay hem de 12 aydan fazla bekleyen hastalar arasında en üst sıralarda yer alıyor.

Yunanistan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, geçen yılın sonu itibariyle 102.634 hasta kamu hastanelerinde ameliyat olmayı bekliyor.

Ameliyat İçin Bekleyen Hastaların Bölgesel Dağılımı

Yunanistan Sağlık Bakanlığı‘nın verilerine göre, ülke çapında dört aya kadar bekleyen 44.459 hasta, 4 ila 12 ay arasında bekleyen 31.954 hasta ve 12 aydan fazla bekleyen 26,221 hasta bulunuyor. Bu durum, bazı hastaların yakında açılacak olan akşam ücretli ameliyat hizmetinden faydalanabileceği umudunu doğuruyor.

Yunanistan‘daki ameliyat bekleme süreleri, ciddi endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...