Yeşil Sol Hareketi, Dedeağaç’ta ABD üssü istemiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeşil Sol Hareketi, Dedeağaç’ta ABD üssü istemiyor

Dedeağaç limanı

Trakya Yeşil Solu Hareketi, Dedeağaç (Alexandroupoli) limanında ve havaalanında ABD askeri kuvvetlerinin varlığına karşı çıktıklarını açıkladı.

Yeşil Solu yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri’nin, Dedeağaç’ı Kuzey Balkanlar’daki güçlerini ilerletmek için bir tedarik merkezine dönüştürdüğünü belirtirken şu ifadeleri kullandı:

Trakya bölge halklarının barışçıl işbirliği için verdiği mücadeleleri görmezden geliyorlar. Hedefleri, en az 5 yıl boyunca 300 askerin yerleştirilmesiyle Yannuli kampında ek bir kalıcı üs kurmak.

YEŞİL SOL hareketi, hükümeti durumun ciddiyetini anlamaya ve bunu isteyen herkese istekli bir ortak olmaktan vazgeçmeye çağırıyor.

AUKUS anlaşması, ABD’nin saldırgan planlarının ve Fransa gibi güçlü ve kalıcı müttefiklerini bile küçümsediğinin göstergesidir.

Yunanistan açıkça planlarının uygulanması için bir köprü olarak kullanılıyor ve elbette değiştiğinde en ufak bir destek verilmeyecektir.

Ülkemizin özerk ve bağımsız bir dış politika izlemesi ve bu bağlamda ülke güvenliğine ve toprak bütünlüğüne hiçbir şey sağlamayan yabancı üslerin varlığından kurtulması gerekmektedir.

Trakya halkını, Trakya’nın NATO güçleri tarafından askerileştirilmesine karşı olduklarını en güçlü şekilde ifade etmeye çağırıyoruz.

Trakya’nın YEŞİL SOLU

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç Çocuk Cerrahisi Kliniği Yenilendi

Latsis Vakfı ve SYN-ENOSIS işbirliğiyle sağlanan bağışlar sayesinde, Dedeağaç Üniversite Genel Hastanesi’nde yer alan Çocuk Cerrahisi Kliniği, modern yeniliklerle donatılarak tekrar hizmete girdi.
Devamını oku...