Encümenlerden 'cuma namazı engeline' karşı kampanya - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Encümenlerden ‘cuma namazı engeline’ karşı kampanya

Batı Trakya’da Azınlık Okulları Encümenler Heyeti sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.

Azınlık eğitimi ile ilgili dernek ve birlikler tarafından sosyal medya üzerinden eylem Batı Trakya’da ilk defa gerçekleştiriliyor.

Batı Trakya’da azınlık okullarının cuma günleri cuma namazı kılmaları için erken kapanması kararının Yunanistan Eğitim Bakanlığı tarafından iptal edilmesi sonrasında azınlık kurumlarından gelene tepkiler artarak devam ediyor.

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Konstantinos Bandikos azınlık okullarına gönderdiği talimatla okullardan cuma namazına gidecek öğrenciler için velilerin yazılı talepte bulunmaları şartını koymuş ve cuma namazı sonrası çocukları yeniden okula getirmelerini istemişti.

Yine öğretmenler için de yazılı izin sunmaları ve okuldaki ders durumuna göre izin verilip verilmeyeceğine müfettişliğin karar vereceğini vurgulamıştı.

Söz konusu uygulamanın azınlığın kültür ve tarihten gelen haklarına aykırı bir kısıtlama olduğunu açıklayan azınlık dernek ve kuruluşları tepki açıklamaları ve sanal ortamda eylemleri sürüyor.

Azınlık Okulları Encümenler Birliği tarafından başlatılan kampanyada velilerden ve azınlık eğitimine önem veren vatandaşlardan, sosyal medya hesaplarından #dinvevicdanözgürlüğümedokunma #dilvedinhürriyetindeneliniçek ve #hakgaspınason hashtagleri ile cuma namazını engellemeye yönelik karara tepki göstermeleri çağrısı yapıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Camilerinde Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılınacak

Batı Trakya genelindeki camilerde kılınacak cuma namazının ardından, İsrail’in saldırıları sonucunda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınacağı açıklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi'ndeki vardiyalı eğitim için protesto yürüyüşü düzenlendi

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yönetimi tarafından, okulda vardiyalı eğitime devam edilmesi kararı nedeniyle protesto yürüyüşü düzenlendi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da azınlık eğitiminin kapanmayan yarası: Dersler hala boş geçiyor

Yunanistan’da yeni eğitim ve öğretim yılı bir aydan önce, 12 Eylül 2022 tarihinde başladı. İzin gecikince kontejan öğretmeni dersleri hala boş geçiyor.
Devamını oku...