Miçotakis - Erdoğan görüşmesi: Konu Afgan göçmen akını - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis – Erdoğan görüşmesi: Konu Afgan göçmen akını

Başbakan Kiryakos Miçotakis, Afganistan’daki son gelişmeleri görüşmek üzere bu öğleden sonra saat 19:30’da Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yapacak.

Yunanistan, daha geniş bölge ve özellikle iki ülke Afganistan’daki gelişmelerden kaynaklanacak yeni mülteci akışlarından etkilenebileceği ve dolayısıyla aynı sorunla karşı karşıya kalacağı için Türkiye ile temasın gerekli olduğunu düşünüyor.

Yunan yetkililer şartlar ne olursa olsun Yunanistan’ın, bugüne kadar olduğu gibi hem kara hem de deniz sınırlarının korunmasında aynı kararlığı göstermeye devam edeceğini söylüyorlar.

Afgan mülteci akını yaklaşıyor

Afganistan’da Taliban’ın yükselişi Avrupa’yı yeni bir mülteci akını krizine soktu. Avrupalı yetkililer 500.000 kişiye varan bir mülteci akını olacağını tahmin ediyorlar. 

Olası Afgan göçmen akınına karşı geçtiğimiz gün Başbakan Kiryakos Miçotakis’in başkanlığında Bakanlar, Yunan İstihbaratı ve Yunan Ordusu kurmayları ortak toplantı düzenlemişlerdi.

Bugün Milli Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos ve Sivil Koruma Bakanı Mihalis Hrisochoidis, Yunanistan-Türkiye sınırındaki durumu incelemek üzere Meriç Evros’ta bulunuyor.

Bakanlar ayrıca göçmenlerin Yunanistan’a geçebildiği Bulgar sınırını da kontrol edecek ve çözüm yolu arayacaklar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...