Türkiye, Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıya, Yunanistan teyakkuzda - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye, Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıya, Yunanistan teyakkuzda

Afganistan’da Taliban’ın başkent Kabil’e de girerek ülkeyi neredeyse tamamen kontrol altına alması ve Cumhurbaşkanı Gani’nin yurtdışına kaçmasıyla geçici bir Taliban hükümetinin kurulacak olması nedeniyle büyük bir Afgan göçünün yaşanması bekleniyor.

Afgan göçmenlerin İran üzerinden Türkiye’ye ve oradan da Yunanistam’a geçmesi endişeleri artırıyor.

Afganistan’da yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yapan Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son dönemde çatışmaların yoğunlaştığı Afganistan’a barış ve istikrarın gelmesi konusunda da Pakistan’a hayati görevler düşüyor.

Giderek artan istikrarsızlığın Afganistan’dan yeni bir göç dalgasını tetiklemesi yönündeki endişeleri ancak bu şekilde ortadan kaldırabiliriz.

Bölgenin ve Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.”

Öte yandan Yunanistan da Türkiye olan sınırını takviye etmeye devam ediyor. Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis geçtiğimiz gün Evros-Meriç bölgesinde Türk-Yunan sınırını teftiş etti.

Evros’a gelen Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis Yunan-Türk sınırındaki gözetleme faaliyetlerini yerinde kontrol etmek için sınır boyunca incelemelerde bulundu ve tüm gözetleme karakollarını ziyaret etti.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı mülteci akınlarına karşı inşa edilen ve genişletme çalışmaları süren çelik çit ile ilgili çalışmaların ilerleyişi hakkında bilgi aldı.

Yunanistan olası Afgan göçmen akınına karşı sınırını çelikten ve geçilemeyen bir set ile karşılamayı planlıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...