Batı Trakya’daki Türk ve Bulgar sınırlarına olağanüstü ziyaret - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki Türk ve Bulgar sınırlarına olağanüstü ziyaret

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos ve Sivil Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis’in 20 Ağustos Cuma günü Evros’a gelmeleri bekleniyor.

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos ve Sivil Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis Türkiye ve Bulgaristan ile sınır durumunu incelemek ve Afgan mülteci akınına karşı alınacak tedbirleri yerinde değerlendirmek amacıyla 20 Ağustos Cuma günü Batı Trakya’ya geliyorlar.

İki Bakan, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Konstantinos Floros ve Yunanistan Emniyet Müdürü Mihail Karamalakis eşliğinde helikopterle Kumçiftliği (Orestiada) stadyumuna inecekler. 

Türkiye ile olan sınır kapısı Kastanies bölgesini ziyaret edecek olan heyet Yunanistan-Türkiye sınırındaki son durumu inceleyecekler.

Bakanlar ayrıca yasadışı göçmenlerin geçtiği Yunanistan-Bulgar sınırıyla da ilgili bir değerlendirme yapacaklar.

Bakanlar Meriç nehrinde Türkiye’ye karşı Fera bölgesinde, göçmen akınına karşı inşa edilen yeni çelik çite gidecek, ardından tüm yetkili organların katılımıyla Dedeağaç’taki XII Piyade Tümeni’nde Afganistan’daki son durumu ve olası göçmen akınlarını değerlendirmek amacıyla geniş bir toplantı yapacaklar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Çiftçilerinden Kipi Sınır Kapısı'nda 4 Saatlik Barikat

Batı Trakya’nın Evros ilçesinde çiftçiler, Yunanistan genelindeki protesto hareketine güçlü bir katılım göstererek, Türkiye ile Yunanistan arasındaki geçiş noktalarından Kipi Sınır Kapısı’nı dört saat süreyle trafiğe kapatma kararı aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros Çiftçileri Kipi Gümrük Kapısını Kapattı

Batı Trakya’nın Evros bölgesindeki çiftçiler, sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan Kipi Gümrük Kapısı’nı sembolik bir eylemle 3 saat boyunca kapattılar.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Rüzgar Türbinlerine Çarparak Can Veren Kuşların Sayısı 500'ü Geçti

Batı Trakya’da, Evros ve Rodop bölgelerindeki rüzgar türbinleri, ekosistem üzerinde önemli bir etki yaratıyor. Yapılan araştırmalar, bu türbinlerin kuş ve yarasalar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ortaya koyuyor.
Devamını oku...