Bakan Sirigos: Büyük bir Afgan mülteci dalgası an meselesi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakan Sirigos: Büyük bir Afgan mülteci dalgası an meselesi

Yunanistan Eğitim Bakan Yardımcısı Angelos Sirigos

Yunanistan Eğitim Bakan Yardımcısı ve Panteion Üniversitesi Uluslararası Hukuk Profesörü Angelos Sirigos, Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesiyle birlikte Afganistan’daki hızlı gelişmeleri takiben, “Büyük bir mülteci ve göçmen dalgasının Avrupa sınırlarına ulaşması an meselesi” dedi.

Eğitim Bakan Yardımcısı ve Panteion Üniversitesi Uluslararası Hukuk Doçenti Angelos Sirigos Afganistan’daki son gelişmeleri ve Yunanistan’a olası yansımalarını değerlendirdi.

“İran, milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapacak ekonomik kapasiteye sahip değil. Afgan göçmenler yavaş yavaş Batı’ya geçmeye çalışacaklar. Yunanistan, Bulgaristan, İtalya, ve Akdeniz’de göçmen dalgası göreceğiz. Ne zaman ortaya çıkacağı an meselesi” diyen Sirigos, karakteristik olarak “2015’teki mülteci akınına benzer durumları yaşayamayız. Ayrıca köktendincileri Avrupa’ya ihraç etme korkusu da var” ifadelerini kullandı.

Bakan Syrigos, verilen onlarca para ve desteğe rağmen başka bir İslami modele geçemediği için “Batı’nın ve Amerikan dış politikasının korkunç bir başarısızlığından” bahsetti.

Sirigos, “şimdi Suriye ve Irak’taki İslam Devleti gibi aşırı radikal bir rejime sahibiz. Amerika son 20 yılda bir “kara delik” için 1 trilyon dolar harcadı. Bu para Afganistan halkına dağıtılsaydı, her bir Afgan eline 27.000 dolar nakit alacaktı” dedi.

Amerikalıların 1945’te Almanya ve Japonya’da uyguladıkları modeli nasıl kullanabileceklerini gördüklerini belirten Sirigos, “Afganistan’ı değiştirecek yapılar oluşturmaya dürüstçe çalıştılar, ancak başarısız oldular” dedi.

Sirigos sözlerini şöyle sürdürdü:

“Afganistan, hiçbir işgalci gücün ülkesinde hayatta kalamayacağı konusundaki ününü sürdürüyor. İngilizler 1830’dan 1919’a kadar Kabil’i üç kez işgal etti, özellikle kanlı bir şekilde geri çekildiler. Sovyetler de 1979’da başarısız olmuştu. Afganistan son derece zor bir ülke”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...