Hristos Pappas hakkında Avrupa tutuklama emri - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hristos Pappas hakkında Avrupa tutuklama emri

Neonazi Altın Şafak Suç Örgütü Başkan Yardımcısı Hristos Pappas

Yunan makamlarının talebi üzerine suç örgütü Altın Şafak’ın Başkan Yardımcısı Hristos Pappas hakkında Avrupa tutuklama emri çıkarıldı.

Yunanistan’da mahkeme kararıyla kapatılan neonazi Altın Şafak Partisi (Hrisi Avgi) Başkan Yardımcısı Hristos Pappas hakkında Avrupa tutuklama emri çıkarıldı.

Yunanistan’da Altın Şafak’ın suç örgütü olduğu mahkeme kararıyla belirlenirken, Hristos Pappas da yargılandığı davada  13 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Nazi bayrağı önünde Nazi selamı verdiği fotoğrafları ortaya çıkan Altın Şafak Partisi Başkan Yardımcısı Hristos Pappas hapis kararı sonrası ortadan kaybolmuş ve bugüne kadar izini rastlanmamıştı.

Avrupa Tutuklama Emri ya da Avrupa Tutuklama Belgesi, Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında herhangi bir şüphelinin tutuklanması, mahkemeye çıkarılması ya da gözaltına alınmasına izin veren bir düzenlemedir. Tutuklama Emri’nin oluşturulma amacı Avrupa Birliği içinde herhangi bir suç işlemiş kişinin ülkesine olabildiğince çabuk biçimde iade edilmesinin önünü açmaktır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kasidiaris Atina Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu

Yunanistan’da Altın Şafak ceza örgütünü yönetmekten hüküm giyen ve Domokou cezaevinde tutuklu bulunan İlias Kasidiaris, Atina Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Yargıtayı'ndan Kasidiaris'in partisine onay çıkmadı: 36 başvuruya onay

Yunan Yargıtayı (Arios Pagos), Altın Şafak’ın eski milletvekili İlias Kasidiaris’in kurduğu “Yunanlılar” partisinin 21 Mayıs’ta düzenlenecek genel seçimlere katılmasına izin vermedi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

DEB’in davası bir kez daha ertelendi

DEB Partisi’nin kapatılan Altın Şafak Partisi’nden dönemin dört milletvekili hakkında açtığı dava bir kez daha 14 Aralık 2022 tarihine ertelendi.
Devamını oku...