Kasidiaris Atina Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kasidiaris Atina Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu

Yunanistan‘da Altın Şafak ceza örgütünü yönetmekten hüküm giyen ve Domokou cezaevinde tutuklu bulunan İlias Kasidiaris, Atina Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu.

Kasidiaris, hapiste olmasına rağmen, adaylığını sosyal medya platformu X üzerinden duyurdu ve “anketlerin Özgür Atinalılar partisinin ikinci tura kalacağını gösterdiğini” iddia etti.

Kasidiaris paylaşımının sonuna ise aşırı sağcı mahkumun adaylığının “çift haneli yüzdeler” topladığını iddia eden bir yayına atıfta bulunan bağlantı ekledi.

Kasidiaris’in açıklaması şöyle:

“Atina Belediye Başkanlığı için Ilias Kasidiaris’in adaylığı için başvuru bugün İçişleri Bakanlığı’nın internet sistemine sunuldu. Tüm anket verilerine dayanarak Özgür Atinalılar belediye fraksiyonu, seçimlerin ikinci turuna geçerek başkentin yönetiminde hak iddia etmektedir. Dört yıllık Bakoyannis döneminin büyük başarısızlıkları ve SYRIZA ile PASOK’un zayıf adaylıkları zaferimizi zorunlu kılmaktadır.”

ND: Kasidiaris seçilirse izne ayrılacak

Hüküm giymiş suç örgütü liderinin Atina belediyesine aday olma niyeti bir süredir biliniyordu, özellikle de hükümetin yasal düzenlemelerinin iki ulusal seçim için adaylığını engellemesinden bu yana. Kasidiaris’in Ekim ayında yapılacak yerel seçimlerde aday olma kararı daha resmi olarak açıklandığında, 28 Temmuz’da MEGA TV’ye konuşan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, “yerel seçimler söz konusu olduğunda, bir kişinin seçilmiş ya da seçilmiş olmasına rağmen ilk aşamada herhangi bir ağır suçtan hüküm giymiş olması halinde, yerel yönetim amiri tarafından diskalifiye edileceğini söyleyen bir yasa var” açıklamasını yapmış ve “Bir kişi hüküm giymişse herhangi bir yerel yönetim pozisyonunda bulunamaz. Diskalifiye edildiği ilan edilir” şeklinde konuşmuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...