DEB’in davası bir kez daha ertelendi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

DEB’in davası bir kez daha ertelendi

DEB Partisi’nin kapatılan Altın Şafak Partisi’nden dönemin dört milletvekili hakkında açtığı dava bir kez daha 14 Aralık 2022 tarihine ertelendi.

DEB Partisi konu hakkında aşağıdaki açıklamayı yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“12 Aralık 2016’da, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi ile Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi’nin Atina’da düzenledikleri etkinliği basan Altın Şafak Partisi’nin dört milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

21 Aralık 2021 tarihinde yapılan duruşma 1 Nisan 2022 tarihine ertelenmiş daha sonra tekrar 17 Ekim 2022 tarihine ertelenmişti. Bugün Atina’da görüşülmesi gereken dava sanıklarından birinin avukatının talebi üzerine bir kez daha 14 Aralık 2022 tarihine ertelendi.

Eski Genel Başkanımız Mustafa Ali Çavuş’un müşteki sıfatıyla katıldığı ve Avukat Ahmet Kara tarafından temsil edildiği duruşmada Genel Başkanımız Çiğdem Asafoğlu ve tanık olarak önerilen İskeçe Türk Birliği Başkanı ve MYK üyemiz Ozan Ahmetoğlu, Helsinki İzleme Komitesi Direktörü Panayotes Dimitras, Azınlık Hakları Grubu temsilcisi Nafsika Papanikolatu, eski milletvekili ve İnsan Hakları Genel Sekreteri Maria Yanakaki de hazır bulundular.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kasidiaris Atina Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu

Yunanistan’da Altın Şafak ceza örgütünü yönetmekten hüküm giyen ve Domokou cezaevinde tutuklu bulunan İlias Kasidiaris, Atina Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Yargıtayı'ndan Kasidiaris'in partisine onay çıkmadı: 36 başvuruya onay

Yunan Yargıtayı (Arios Pagos), Altın Şafak’ın eski milletvekili İlias Kasidiaris’in kurduğu “Yunanlılar” partisinin 21 Mayıs’ta düzenlenecek genel seçimlere katılmasına izin vermedi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiğdem Asafoğlu yeniden DEB Partisi Genel Başkanı oldu

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi 6. Olağan Kongresi’ni  27 Kasım Pazar günü Gümülcine’de gerçekleştirirken tek aday Çiğdem Asafoğlu yeniden partinin genel başkanı oldu.
Devamını oku...