Londra Belediye Başkanı salgının kontrolden çıktığını söyledi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Londra Belediye Başkanı salgının kontrolden çıktığını söyledi

İngiltere koronavirüs salgınında en zor dönemlerden birini yaşıyor. Londra Belediye Başkanı salgının kontrolden çıktığını söyledi.

İngilterede koronavirüs salgını durdurulamazken yayılma hızındaki bir etken de İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonlu virüs oldu. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan’ın yaptığı açıklamalar durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

Ülkenin başkenti Londra ise salgından en çok etkilenen şehir durumunda. Londra’da koronavirüse yakalanma oranı her 100 bin kişide 1000’den fazla. Belediye Başkanı Sadiq Khan, kentte salgının kontrolden çıktığını söylerken olağanüstü hal önlemlerini yürürlüğe soktuklarını duyurdu.

Belediye Başkanı Khan’ın ilan ettiği olağanüstü hal önlemlerine, ciddi sonuçlar yaratabilecek olaylar ya da felaketler nedeniyle başvurulabiliyor.

Londra’da bu gibi durumlarda, farklı kuruluşların eşgüdüm halinde çalışarak tehlikeye daha hızlı tepki verilebilmesini sağlayan düzenlemeler getiriyor.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, şu anda başkentteki hastanelerde 7 binden fazla Covid-19 hastası bulunduğunu söylerken durumun ciddiyeti nedeniyle olağanüstü önlemlere geçiliyor.

Khan ayrıca Başbakan Boris Johnson’a, Londra’da çalışamayan, karantinaya giren Londralılar için daha fazla mali destek çağrısı yaparken aşılama verilerinin gün gün yayımlanmasını istiyor.

Londra Belediye Başkanı’nın diğer talepleri ise ibadet yerlerinin kapatılması ve ev dışındaki kalabalık tüm mekanlarda, market kuyrukları gibi yerlerde sürekli maske takılması.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere Kralı 3. Charles Kansere Yakalandı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın, prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testlerde, kansere yakalandığı tespit edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina ile Londra Arasında Tarihi Eser Krizi: Başbakanların Görüşmesi İptal Edildi

Yunanistan ve Birleşik Krallık arasında, Osmanlı döneminde İngiltere’ye taşınan Elgin Mermerleri nedeniyle diplomatik kriz yaşanıyor.
Devamını oku...