Yumurtanın pişirilmesi önemli - Azınlıkça
Yaşam

Yumurtanın pişirilmesi önemli

Yumurtanın pişirilme şekli önemli mi? Uzmanlar yumurtanın pişirilme şekline dikkat edilmesini öneriyor.

Dikkatli pişirilmeyen yumurta bırakın sağlığınıza fayda sağlasın, aksine zararlı olabilir.

Yumurtanın sarısının etrafı fazla pişmekten grileşmiş, yeşillenmiş ise o yumurta sağlığınız için zararlı hale dönüşmüştür. O yumurta dünyanın en iyi tavuğunun yumurtası bile olsa Omega-3 yağı, trans yağa dönüşmüş demektir. Bu durumda yumurta size yarardan çok zarar verecektir.

Profesör Cana Karatay’a göre, yumurtalar özellikle kayısı kıvamında olmalı ya da tereyağında düşük ısıda katılaştırılmadan hafifçe pişirilmelidir. Çünkü yumurta uzun süre haşlandığı zaman, sarısının etrafında gri-yeşil bir renk oluşmakta ve ağzımıza aldığımızda dağılıp un ufak olmaktadır.

Aşırı pişirilme ve haşlanma sonucu, doğallığını kaybetmiş olan yumurta sarısı içinde bol miktarda trans yağ meydana gelmiştir. İşte, asıl sağlığa zararlı olan doğal yumurtanın kendisi değil de, kötü pişirilme sonucu ortaya çıkan trans yağlardır.

Bu nedenle, yumurta pişirilirken yüksek ısıda yandığı ya da kızartıldığı zaman da, aynı şekilde doğallığını kaybettiğinden ve bol miktarda trans yağ meydana geldiğinden sağlığa zararlı ve tehlikeli bir hale gelir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Kahvaltıda Yumurta Yerine Fındık: Yeni Araştırma

Kahvaltıda geleneksel olarak tercih edilen yumurta, uzun zamandır beslenme uzmanları ve bilim insanları arasında tartışmalara konu olmuştur.
Devamını oku...
Yaşam

Yumurta kaç dakika kaynatılır?

Birçok insanın evde yapmayı sevdiği yemekler arasında pişmiş yumurta vardır. Ancak, yumurta nasıl pişirilir ve kaç dakika kaynatılır? Bu soruların yanıtı, hangi tip yumurtanın kullanıldığına ve ne tür bir sonuç elde etmek istendiğine bağlıdır.
Devamını oku...
Yaşam

Yumurta neye iyi geliyor?

En çok tüketilen hayvansal gıdalar arasında yer alan yumurtanın birçok faydası bulunuyor.
Devamını oku...