Yunanistan’da uzmanlar okullar 20 Ocak'tan sonra açılmalı diyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da uzmanlar okullar 20 Ocak’tan sonra açılmalı diyor

Yunanistan’da uzmanlar, salgın nedeniyle kapatılan okulların önümüzdeki yıl 8 Ocak’ta açılması yerine 20 Ocak’ta açılmasını öneriyorlar.

Bir ayı aşkın süredir sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Yunanistan’da, koronavirüs salgınının devam etmesi ve tatillerle birlikte vakaların artacağı endişesi okulların açılma olasılığını da olumsuz etkiliyor.

Uzmanlara göre, okullar 8 Ocak’ta açılırsa Mart sonunda günlük koronavirüs vakaları 900’ü bulacak. Eğer okullar 20 Ocak’tan sonra açılırsa ise Mart ayı sonunda günlük vakalar yaklaşık 600 sınırında olacak.

Yetkililere göre, okulların açılması konusu dünya genelinde salgınla ilgili mutasyon haberleri ve ülkedeki devam eden vakalar nedeniyle bulmaca haline geliyor ve 8 Ocak’ta okulların açılma olasılığı zorlaşıyor.

Ülkeyi sert bir şekilde vurmaya devam eden salgının ikinci dalgası, tatillerle birlikte vakaların olası artışı ve virüsün mutasyona uğramış türü bilim insanlarını endişelendirirken okulların açılış tarihinin de ileriye alınması konusunu gündeme getiriyor.

Öte yandan Eğitim Bakan Yardımcısı Sofia Zaharaki yaptığı açıklamada, okulların açılmasıyla ilgili tartışmanın 8 Ocak’tan kısa bir süre önce yapılacağını ve henüz nihai bir kararın olmadığını vurgularken hükümetin öncelikleri arasında okulların açılması ve öğrencilerin sınıflarına dönme arzusu olduğunu yineledi.

Gargalianos: Önlemleri uygularsak okullar 8 Ocak’ta açılacak

Yunanistan Enfeksiyonlar Derneği Başkanı ve Uzmanlar Komitesi Üyesi Profesör Panayotis Gargalianos, koronavirüs salgınıyla başa çıkmak için vatandaşların biraz daha sabırlı olunması gerektiğini söyledi.

Profesör Gargalianos ANT1 televizyon kanalında yaptığı açıklamada, alınan tedbir ve önlemlerin uygulanması durumunda okulların 8 Ocak’ta açılacağını ifade etti.

Koronavirüsün yeni türünün çocuklarda daha bulaşıcı olup olmadığı sorulduğunda ise Yunan profesör, “Çocukların daha kolay enfekte olduğuna dair bir kanıt değil, spekülasyon var.” diye konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...