Kahvaltıda Yumurta Yerine Fındık: Yeni Araştırma - Azınlıkça
Yaşam

Kahvaltıda Yumurta Yerine Fındık: Yeni Araştırma

Kahvaltıda geleneksel olarak tercih edilen yumurta, uzun zamandır beslenme uzmanları ve bilim insanları arasında tartışmalara konu olmuştur.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yumurtanın kolesterol ve kalp-damar sağlığı üzerindeki olası zararlı etkileri bir yana, araştırmacılar şimdi günün ilk öğünü için daha sağlıklı bir alternatif öneriyor: Fındık.

Bilimsel incelemeler, sadece 25-28 gram fındığın, kalp krizi, felç ve bunlara bağlı ölüm risklerini %17 oranında azaltabileceğini gösteriyor. Bu bulgular, bitkisel gıdaların hayvansal gıdalara kıyasla kardiyovasküler hastalık, tip 2 diyabet ve erken ölüm risklerini nasıl azaltabileceği üzerine yapılan geniş çaplı araştırmaların bir parçası.

Bu analiz, sadece yumurtanın değil, balık ve deniz ürünleri, süt ürünleri ve işlenmiş etin de bitki bazlı alternatiflerle değiştirilmesinin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini inceliyor. Özellikle, işlenmiş etin baklagiller, kuruyemişler ve tam tahıllarla değiştirilmesi, kardiyovasküler hastalıklar ve erken ölüm riskini önemli ölçüde azaltıyor.

Alman Diyabet Araştırma Merkezi’nden Dr. Sabrina Schlesinger, bulguları değerlendirerek, sabahları yumurta yerine bitki bazlı gıdalar tüketmenin sağlık açısından daha faydalı olabileceğini belirtiyor. Araştırmacılar ayrıca, diyetten yumurtayı tamamen çıkarmak yerine, kuruyemişlerle kısmen değiştirilmesini öneriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Yumurta kaç dakika kaynatılır?

Birçok insanın evde yapmayı sevdiği yemekler arasında pişmiş yumurta vardır. Ancak, yumurta nasıl pişirilir ve kaç dakika kaynatılır? Bu soruların yanıtı, hangi tip yumurtanın kullanıldığına ve ne tür bir sonuç elde etmek istendiğine bağlıdır.
Devamını oku...
Yaşam

Yumurta neye iyi geliyor?

En çok tüketilen hayvansal gıdalar arasında yer alan yumurtanın birçok faydası bulunuyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Maliyesi 302 bin Bulgar yumurtasına el koydu

Paskalya öncesinde Yunanistan pazarında tüketime sunulmak üzere 302.400 yumurta yüklü bir kamyon, Maliye Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce Perşembe günü yapılan kontrollerde tespit edildi.
Devamını oku...