Günde kaç bardak su içilmeli? İlacı yutarken bir bardak su için - Azınlıkça
Yaşam

Günde kaç bardak su içilmeli? İlacı yutarken bir bardak su için

Uzmanlar sağlıklı bir bir insanın gün içerisinde 2 litreye yakın su içmesini öneriyorlar. Su, sağlıklı yaşam için olmazsa olmazımız. Günde kaç bardak su içmeli?

Öte yandan yaş ilerledikçe ilaç kullanımı artıyor ve dikkat edilmeyen konulardan biri de ilaç ile birlikte yeterli oranda su içiminin önemi.

Uzmanlar sadece ilacı yutacak kadar değil, her tablette bir bardak su tüketildiği takdirde, günlük su ihtiyacının önemli bir bölümü karşılanacağını belirtiyor.

Gece yatarken su içilmesi durumunda gece tuvalet ihtiyacı rahatsızlık verici boyutta olabilir. Ancak sabah kalktığınızda su içmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Unutmaması gereken en önemli konu suyun, yaşam içeceği olduğudur. Çay, kahve gibi içecekler su yerine geçmez. Hatta idrarda artış yaparak, vücudun daha fazla sıvı kaybetmesine yol açar.

Su içmek için pratik öneriler:

  • Eğer suyun tadını sevmiyorsanız içine bir dilim limon, taze nane, salatalık veya çubuk tarçın atarak tadını lezzetlendirebilirsiniz.
  • Su içmeyi unutuyorsanız hatırlatıcı notlar yazabilirsiniz.
  • Sıvı tüketimini artırmak için ıhlamur, nane, kekik gibi bitki çayları içebilirsiniz
  • Günde yaklaşık 8-10 bardak su tüketmeyi unutmayın.
  • Eğer ilaç kullanıyorsanız, ilaç ile birlikte 1 bardak su içebilirsiniz. Böylece vücudun su ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Öte yandan sağlıklı suyun arıtılmış ve iyi koşullarda saklanmış olması gerekir ve en iyi saklama koşulu da, cam şişedir. Plastik şişelerden kaçınmaya çalışın.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Yeteri kadar su içmeyince vücudunuz hangi işaretleri veriyor?

Yeterli miktarda su içilmediği zaman vücudun ciddi zarar gördüğü bilim araştırmaları tarafından ortaya konulmuş bir gerçek.
Devamını oku...
Yaşam

Susuz kalmamanızı gerektiren 8 önemli neden

Su gezegenimizde bol miktarda bulunan kokusuz ve tatsız ancak insan hayatı ve yaşam için vazgeçilmez olan bir ihtiyaçtır.
Devamını oku...