Badem açlığı azaltıyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor - Azınlıkça
Yaşam

Badem açlığı azaltıyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor

Fazla kilolardan kurtulmak ve genel olarak sağlığınızı iyileştirmek için günlük ihtiyaçlarınıza ve sürdürdüğünüz yaşam tarzına uygun bir diyete, daha doğrusu, doğru ve dengeli bir beslenmeye başlamak, düşündüğünüzden çok daha kolay bir süreçtir.

Yapmanız gereken ilk şey bir uzmana danışmaktır (ve tabii ki de metabolizmanızı yok etmeyi başaran hızlı diyetler öneren beslenme uzmanlarına değil).

Bunun ötesinde, sabır, sebat ve tutarlılığın yanı sıra akıllıca beslenmek, tok tutan, daha fazla yemek ve dolayısıyla daha fazla kalori için iştahı düzenleyen ve azaltan gıdaları seçmek gerekir.

Bu kategori, öğlen atıştırması veya öğleden sonra atıştırması olarak atıştırmak için ideal olan belirli bir meyveyi içerir.

Yakın tarihli bir bilimsel çalışmanın bulguları, bademin kilo vermeye değerli katkılarını kanıtladı.

Lif dolu ve güçlü bir antioksidan etkiye sahip, E vitamini (esas olarak derisinde bulunur) nedeniyle badem, hücre yaşlanmasına neden olan ve hatta kanser gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olan oksidatif strese karşı koruma sağlar.

Besleyici olarak, E vitamini ve lifin yanı sıra iyi bir manganez, magnezyum ve protein kaynağıdır ve en kolay sindirilebilen karbonhidratlardan biridir.

Kalori değeri nedir? Kuruyemişler genellikle kalorili olduğundan, bademler nispeten düşük kalorilidir. Örneğin, büyük bir avuç (yaklaşık 28 gram) 165 kalori içerir.

Kilo vermeye katkılarına gelince, Güney Avustralya Üniversitesi’nde Mart ayı başlarında European Journal of Nutrition’da yayınlanan araştırma, atıştırmalık olarak 30 ila 50 gram bademin iştahı etkileyebileceğini ve açlığı düzenleyebileceğini ve bunun sonucunda kalorilerin azalmasına neden olabileceğini buldu.

Bu, bu özel kuruyemiş hormonları da dengeleyebiliyor.

Araştırmalar, badem tüketimini düşük kolesterol, düşük tansiyon seviyeleri, kan şekeri seviyelerinin kontrolü ve hatta bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ile ilişkilendirdiği belirtilmelidir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Dondurucuya Koymamanız Gereken Besinler: Sakın Yapmayın!

Dondurucu, yiyeceklerin tazeliğini ve besin değerlerini uzun süre korumasına olanak tanıyan mükemmel bir araçtır. Ancak bazı yiyecekler dondurulduğunda kalitesini ve lezzetini kaybedebilir.
Devamını oku...
Yaşam

Ayçekirdeği ve doğurganlık: Besin değerleri ve faydaları

Bilimsel çalışmalar, beslenmenin bir çiftin doğurganlığını artırabileceğini gösteriyor. Özellikle, içerdikleri belirli besinler nedeniyle gebe kalmada önemli rol oynayabilecek yiyecekler var.
Devamını oku...
Yaşam

Göbek yağını azaltmak için en iyi seçenekler

Göbek yağı sadece deri altı ile sınırlı değildir (deri altı yağ), aynı zamanda iç organların çevresinde daha derinde bulunan yağları da içerir (visseral yağ).
Devamını oku...