Diş yardımı için verilen 40 evro nasıl alınacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Diş yardımı için verilen 40 evro nasıl alınacak?

Yunanistan’da diş hekimi ödeneği ‘Dentist Pass’ için başvuru süreci devam ediyor.

Dentist Pass ödeneği 6 ila 12 yaş arası her çocuk için 40 evro ve koruyucu diş bakımı masraflarını karşılamayı amaçlıyor.

Yardım, her yararlanıcıya bir dijital banka kartı şeklinde yatırılıyor ve yalnızca dişhekimliği hizmetleri için kullanılabiliyor.

Başvurular için son tarih 22 Ekim.

40 evroluk miktar, ağız hijyeninin kontrolü, plakların temizlenmesi ve çıkarılması, florlama ve genel olarak çocukların ağız hijyeni için veriliyor.

Başvurular vouchers.gov.gr dijital platformu üzerinden veya 6 Haziran’dan itibaren vatandaşa hizmet merkezleri (KEP) üzerinden yapılabilecek.

‘Dentist Pass’ Programının potansiyel yararlanıcıları, 2011 ila 2016 yıllarında doğmuş, Yunanistan topraklarında yasal olarak ikamet eden ve Sosyal Sigorta Numarası’na (AMKA) veya Geçici Yabancılar Sigorta ve Sağlık Bakım Numarasına (PAAYPA) sahip çocuklardır.

Yardım, her hak sahibi çocuk adına, çocuğun ebeveynlerine, bakımını veya velayetini yürüten veya çocuğa sigorta teminatı sağlayanlara ve Diş Hekimi Geçiş Programının amaçları doğrultusunda çocuğun temsilcisi olarak hareket eden yetişkinlere verilmekte.

Yararlanıcı (çocuk) başına yardım miktarı 40 evro. Her yararlanıcıya karşılık gelen mali yardım, yararlanıcıya bir dijital bankamatik kartı (Dentist Pass) şeklinde yatırılır. Her bir dijital banka kartı, yararlanıcı çocuk veya çocukların amaçlanan diş bakımı hizmetlerinin gerçek maliyetinin tamamını veya bir kısmını yukarıdaki tutara kadar karşılayabilir. Bu tutarın başka bir amaçla kullanılması, üçüncü bir kişi tarafından kullanılması veya çekilmesine izin verilmez.

Yararlanıcının mali yardımı alabilmesi için gerekli koşul, 22 Ekim 2023 tarihine kadar, Taxisnet kodlarını kullanarak özel çevrimiçi başvuruda (https://vouchers.gov.gr/dentistpass) bulunmalarıdır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...