Evinizde daima bulundurmanız gereken ilaçlar hangileri? - Azınlıkça
Yaşam

Evinizde daima bulundurmanız gereken ilaçlar hangileri?

Ortaya çıkabilecek herhangi bir acil durumla başa çıkmak için evde her zaman hazırlıklı olmak istiyorsanız, iyi stoklanmış bir ilk yardım çantası oluşturmalısınız.

İster baş ağrısı, ister soğuk algınlığı, küçük bir yaralanma veya bacaklarınızda veya yüzünüzde güneş yanığı olsun, doğru ilaçlar, bunlarla zamanında başa çıkmanıza yardımcı olacaktır.

Evde bulunması gereken ilaçlardan bazıları şunlardır

Termometre

Bir ev ecza çantası oluşturmak için eklemeniz gereken ilk şey termometredir. Mahalle eczanenizden satın alabilir ve dijital termometre ve civalı termometre olmak üzere iki şekilde bulabilirsiniz. Ateşinizi izlemenize ve birçok hastalığın belirtisi olan ateşiniz olup olmadığını belirlemenize yardımcı olacağı için evde bulundurmanız çok önemlidir.

İlkyardım çantası

Eczanelerde ve birçok özel tıbbi ekipman mağazasında bir ilk yardım çantası bulacaksınız.
Geziye çıkarken yanınıza alacak kadar küçüktür ve gazlı bez, bandaj, küçük bir makas ve antiseptik mendil ile donatılmıştır. Evde veya vahşi doğada yaralanma durumunda bir yarayı tedavi etmek için yara temizleme spreyini kendiniz de ekleyebilirsiniz.

Analjezikler

Ağrı veya ateşin tedavisi ve rahatlaması için, küçük eczaneniz için analjezik ilaçlar gereklidir.
Temel olarak bunlar, baş ağrısını veya diş ağrısını hafifletebilen ve ateşe önemli ölçüde yardımcı olan ağrı kesicilerdir. Bu ilaçlar reçeteli değildir ve eczaneden satın alabilirsiniz.

Antihistamin hapları

Bahar aylarında ortaya çıkan yoğun alerji mevsimlerinde, küçük ev eczaneniz için antihistamin hapları gereklidir. Alerjileri hafifletmeye ve kaşıntı, hapşırma ve kurdeşen gibi ciddi semptomları tedavi etmeye yardımcı olabilirler. İstediğiniz koşullarda etki edecek uygun haplar hakkında doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Soğuk algınlığı ilaçları

Ev eczanenizin eksiksiz olması için soğuk algınlığı veya grip için gerekli ilaçları stoklamalısınız. Soğuk algınlığı tedavisi için uygun ilaçlar var ama burun tıkanıklığını gidericiler, öksürük şurubu ve boğaz pastilleri gibi ek müstahzarları ekleyebilirsiniz.

Kremler

Bir böcek ısırığını tedavi etmek veya bir yarayı iyileştirmek için kremler ecza dolabınızda olmazsa olmazlardandır. Yüz ve vücut için güneş kremi, böcek veya bitki ısırıklarından tahriş için krem (amonyak gibi) ve yara iyileştirici krem de ekleyebilirsiniz.

Kronik durumlar için ilaçlar

Siz veya ailenizden biri kolesterol, diyabet, tansiyon veya tiroid gibi kronik bir rahatsızlıktan muzdaripse, ilgili rahatsızlık için takip ettiğiniz ilaç eczanenizde bulunmalıdır. Her zaman evde bulunmalarını sağlamak için yeterli ilacınız olduğundan emin olun.

İyi organize edilmiş bir ev ecza çantası, aniden ortaya çıkabilecek bir acil durumla başa çıkmanıza yardımcı olacaktır. İdeal olarak, doğa gezilerinde her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz bir çanta yapmalısınız. Çocukların ulaşamayacağı, gölge bir yerde saklamayı ve son kullanma tarihlerini sık sık kontrol etmeyi unutmayın.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı Endişesi: Eczacılar, 'İhracat Kısıtlaması Kaldırılmamalı' Diyor

Yunanistan’da, ilaç ihracatı üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasının ardından, eczacılar arasında endişe dalgaları yayılıyor.
Devamını oku...
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...