Yunanistan'da İlaç Kıtlığı Endişesi: Eczacılar, 'İhracat Kısıtlaması Kaldırılmamalı' Diyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da İlaç Kıtlığı Endişesi: Eczacılar, ‘İhracat Kısıtlaması Kaldırılmamalı’ Diyor

Yunanistan‘da, ilaç ihracatı üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasının ardından, eczacılar arasında endişe dalgaları yayılıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Rodop Eczacılar Birliği, bu kararın ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu ve tıbbi malzeme kıtlığı yaşanan bir dönemde 210 ilacın bulunabilirlik durumunu kamuoyuyla paylaştı.

Kritik İlaçlarda Kıtlık Olmamalı

Yunanistan genelinde, özellikle insülinler, antibiyotikler, inhalerler gibi hayati öneme sahip 135 ilacın kıtlık yaşadığı, 12 ilacın ise sınırlı bulunabilirlikte olduğu belirtiliyor. Eczacılar Birliği, bu durumun halk sağlığı için ciddi riskler taşıdığının altını çiziyor.

Rodop Eczacılar Birliği’nden Kararlı Adım

Rodop Eczacılar Birliği, ilaçların bulunabilirliğini yakından takip eden Panhelenik Eczacılar Birliği ile omuz omuza, sorunların çözümü için tüm sorumlulara karşı hukuki mücadele başlatmaya hazırlanıyor. Yerel sağlık ocaklarının ve cezaevlerinin ihtiyaçları, Eczacılar Birliği tarafından titizlikle takip ediliyor ve gerekli tıbbi malzemelerin temini konusunda aktif adımlar atılıyor.

İhracatın kaldırılması kararının ardından, 135’i kıtlık, 12’si sınırlı bulunabilirlik ve 59’u serbest bulunabilirlik durumunda olan 210 ilaçtan oluşan bir liste dağıtıldı. Bunlar arasında insülinler, antibiyotikler, inhalerler ve diğer halk sağlığı temelleri yer almakta.

Rodop Eczacılar Birliği, ilaçların bulunabilirliğini izleyen Panhelenik Eczacılar Birliği’nin yanında yer alarak tüm sorumlulara karşı dava açacağını duyurdu. Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu, gerek tıbbi malzeme ihtiyaçlarını karşılamak gerekse ilçemizdeki kırsal sağlık ocaklarının sorunlarının bir listesini çıkarmak için yerel organlarla sürekli toplantı halinde. Geçen haftadan bu yana cezaevi doktoru ile görüşmeler yapılmış ve cezaevinin ihtiyaçları için bir kutu ilaç teslim edilmiş durumda..

Yerel Yönetimlerle İşbirliği

Rodop Eczacılar Birliği, yerel yetkililerle bir dizi bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, kırsal dispanserlerde yaşanan eksiklikler ve sorunlar hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Belediye başkanları, Eyalet Başkanı, Gümülcine Belediye Başkanı ve diğer yetkililerle yapılacak toplantılarla, ilaç kıtlığının çözümüne yönelik ortak çabaların artırılması hedefleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...