Kilo vermenize yardım eden 7 meyve - Azınlıkça
Yaşam

Kilo vermenize yardım eden 7 meyve

Meyve, sağlıklı bir beslenmeyi destekleyen vitaminler, lifler ve diğer besinlerle dolu, doğanın vazgeçilmez atıştırmalığıdır.

Meyveler ayrıca genellikle kalorileri düşük ve lifleri yüksekt olduğundan kilo verme ve kilo koruma çabalarını artırabilecek niteliktedir.

Aslında, meyve yemek daha düşük vücut ağırlığı ve daha düşük diyabet, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı riski ile bağlantılıdır.

Özellikle kilo vermeye çalışıyorsanız, günlük diyetinizden çıkarmamanız gereken en besleyici 7 meyve şöyle:

  • Greyfurt

Greyfurt, kilo vermeyle en çok ilişkilendirilen meyvelerden biridir. Yarım greyfurt sadece 39 kalori içerir, ancak C vitamini için Önerilen Günlük Alımın yüzde 65’ini sağlar. Ayrıca A vitamini için Önerilen Günlük Alımın yüzde 28’ini sağlar. Ek olarak, greyfurt düşük glisemik indekse sahiptir, yani vücuda şeker salmaktadır. Düşük glisemik indeksli bir diyet kilo vermeye ve korumaya yardımcı olabilir.

  • Elma

Elmaların kalorileri düşük ve lifleri yüksektir, elma başına 116 kalori ve 5.4 gram lif içerir. Ayrıca kilo kaybını destekledikleri belirlenmiştir. Elma gibi düşük kalorili meyveler daha doyurucu olduğu için gün boyunca diğer yiyecekleri yemeye yardımcı olurlar. Bir elma bir çikolatadan neredeyse üç kat daha doyurucudur.

  • Dut/Yaban Mersini

Dutlar düşük kalorili besleyici meyvelerdir. Örneğin, 1/2 fincan (74 gram) yaban mersini sadece 42 kalori içerir, ancak C vitamini ve manganez için Önerilen Günlük Alımın yüzde 12’sini ve K vitamini için yüzde 18’ini sağlar. Bir fincan (152 gram) yaban mersini 50’den az kalori içerir ve 3 gram diyet lifinin yanı sıra günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacın yüzde 150’sini sağlar.

  • Kivi

Kivi, besin açısından çok zengindir ve mükemmel bir C vitamini, E vitamini, folat ve lif kaynağıdır ve bu onu son derece besleyici yapar. İlgili araştırmalar, kivinin kan şekerini kontrol etmeye, kolesterolü iyileştirmeye ve bağırsak sağlığını desteklemeye yardımcı olabileceğini belirtiyor. Bunlar da kilo verme çabalarını artıran özellikler. Kivi, düşük bir glisemik indekse sahiptir, bu nedenle şeker içerirken daha yavaş salınır, bu da daha küçük kan şekeri artışlarına neden olur. Ek olarak, diyet lifi açısından zengindirler.

  • Kavun ve karpuz

Kavunların kalorileri düşük ve suları yüksektir, bu da onları kilo kaybı için nihai müttefikler yapar. Sadece 1 su bardağı (150-160 gram) kavun veya karpuz ortalama 46-61 kalori sağlar. Kalorisi düşük olmasına rağmen, kavun ve karpuz lif, potasyum ve C vitamini, beta-karoten ve likopen gibi antioksidanlar açısından zengindir. Ek olarak, su içeriği yüksek meyveler yemek kilo vermeye daha fazla yardımcı olabilir.

  • Muz

Diyet sırasında, çoğu yüksek şeker ve kalori içeriği nedeniyle muzdan kaçınır. Bununla birlikte, diğer meyvelerden daha fazla kaloriye sahip olmalarına rağmen, potasyum, magnezyum, manganez, lif, çok sayıda antioksidan ve A, B6 ve C vitaminleri sağlayarak daha besleyicidirler. Düşük ila orta glisemik indeksi kontrol etmeye yardımcı olabilirler. Muz gibi yüksek kaliteli, besleyici yoğun, düşük kalorili yiyecekler, herhangi bir sağlıklı kilo verme planı için hayati öneme sahiptir.

  • Avokado

Avokado, çok kalorili yağlı bir meyvedir. Yarım avokado (100 gram) 160 kalori içerir ve bu da onu kalorisi en yoğun meyvelerden biri yapar. Aynı miktar, K vitamini için Önerilen Günlük Alımın yüzde 25’ini ve folatın yüzde 20’sini sağlar. Yüksek kalorili ve yağ içeriğine rağmen avokado kilo vermeyi teşvik edebilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yaşam

Dondurucuya Koymamanız Gereken Besinler: Sakın Yapmayın!

Dondurucu, yiyeceklerin tazeliğini ve besin değerlerini uzun süre korumasına olanak tanıyan mükemmel bir araçtır. Ancak bazı yiyecekler dondurulduğunda kalitesini ve lezzetini kaybedebilir.
Devamını oku...