Su krizi kapıda: Dünya nüfusunun en az yarısı su sorunu yaşayacak - Azınlıkça
Yaşam

Su krizi kapıda: Dünya nüfusunun en az yarısı su sorunu yaşayacak

Dünya Meteoroloji Örgütü, iklim değişikliğinin küresel çapta su krizine yol açacağını açıkladı. Yayınladıkları rapora göre dünya nüfusunun yarısından fazlası su sorunu yaşayacak.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) hazırladığı son rapora göre, iklim değişikliği nedeniyle 2018’de dünya çapında 3 milyar 600 milyon kişi, yılın en az bir ayı, su kaynaklarına erişimde sıkıntı yaşadı.

Raporda sunulan verilere göre, bu sayı 2050’ye kadar 5 milyarı aşacak. Yani dünya nüfusunun yarısından fazlası su sorunu yaşayacak.

Kuraklıktan sellere, iklim değişikliğinin neden olduğu doğal afetler, su kaynakları üzerindeki baskıyı arttırıyor; iklim değişikliği can kayıplarına da yol açıp günlük yaşamı çok olumsuz etkiliyor.

Örgüt, hükümetlere, iklim ve su politikalarında eşgüdüm içinde hareket etmeleri çağrısı yaptı, “su kaynaklarının yönetimi” konusunda iş birliğinin şart olduğunu vurguladı.

Örgüt, dünyanın doğal temiz su kaynağım olan buzulların eridiği ve güvenli su kaynaklarına erişimin, gıda güvenliği ve insan sağlığı için de hayati önem taşıdığını ifade etti.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yaşadığımız sadece doğal bir afet değil, aynı zamanda siyasi bir tercihtir

Greenpeace Yunanistan Çevre Örgütü, son dönemlerde ülkede yaşanan yangın ve sel felaketlerine değinerek “Yaşadığımız sadece doğal bir afet değil, aynı zamanda siyasi bir tercih” vurgusu yaptı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Trakya Ekonomi Odası Yunanistan’da suyun özelleştirilmesine karşı

Yunanistan Ekonomi Odası 1. Bölge Dairesi, son yasa tasarısına karşı olduğunu ifade etti.
Devamını oku...
Yaşam

Dünyanın ölümü için tarih verdi

Bilim insanları sık sık dünyanın kaynaklarının tüketildiği, çevre kirliliğinin insanın yaşamasına engel olabilecek seviyeye ulaştığı, ozan tabakasının delindiği ve dünyanın ömrünün giderek azaldığı uyarılarında bulunsa da NASA’da görev yapan bir Türk bilim insanı Dünya için ölüm tarihi açıkladı.
Devamını oku...