Dünyanın ölümü için tarih verdi - Azınlıkça
Yaşam

Dünyanın ölümü için tarih verdi

Bilim insanları sık sık dünyanın kaynaklarının tüketildiği, çevre kirliliğinin insanın yaşamasına engel olabilecek seviyeye ulaştığı, ozan tabakasının delindiği ve dünyanın ömrünün giderek azaldığı uyarılarında bulunsa da NASA’da görev yapan bir Türk bilim insanı Dünya için ölüm tarihi açıkladı.

Dünyanın yaşının 4.5 milyar yıl civarında olduğunu ve beş milyar yıl ömrü kaldığını belirten Dr. Umut Yıldız, Ordu’da uzay meraklıları ile biraraya geldi ve dünyanın beş milyar yıl yaşı kaldığını kaydetti.

Ancak Yıldız bir ayrım yaptı ve, “Bakın evrenin geriye kalan ömründen söz etmiyorum, Dünya’dan söz ediyorum. Tabii bu arada biz başka bir şey yaparak Dünya’nın sonunu getirmezsek” diye konuştu.

Güneş’e ‘Parker Solar Probe’ isimli bir uzay aracı gönderdiklerini belirten Yıldız, aracın güneşe 6.2 milyon km kadar yaklaşıp araştırmalarda bulunacağını kaydetti. Mars’a gönderilen aracın ise 2021’de iniş yapacağını aktaran Yıldız, “Bunun en büyük özelliği yaşam araştıracak. Detayları, çizimleri yapıldı. Çok heyecan verici bir olay. Parça toplayacak. Buradan toplanan numunelerin getirilmesi de gündemde” dedi.

Yıldız, Mars yolculuğu ile ilgili roketin inşa sürecinin devam ettiğini ve iki yıl içinde test sürüşünün gerçekleştirileceğini aktardı. Yıldız, Roketin ucunda dört kişilik bir kapsül var. Mars’a gidiş minimum altı ay sürecek. Mars’a gidenler gezegende iki yıl yaşamak zorunda. Çünkü Mars ile Dünya her 26 ayda birbirine yaklaşıyor. Yolculuğun bu döneme denk gelmesi gerekiyor. Canınız istediğinde Mars’a ya da Mars’tan Dünya’ya dönemezsiniz. Mars’a gitmek isterseniz, üç kişiyle üç yıl geçireceksiniz” ifadelerinde bulundu.

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUYUN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

1970’ten bu yana yaban hayvanları yüzde 70 azaldı

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) son yayınladığı rapor, 1970’lerden bu yana ormansızlaşma ve okyanuslardaki kirlilik gibi nedenlerle yabani hayat nüfusunun üçte ikisinin kaybolduğunu ortaya koydu.
Devamını oku...
Yaşam

Su krizi kapıda: Dünya nüfusunun en az yarısı su sorunu yaşayacak

Dünya Meteoroloji Örgütü, iklim değişikliğinin küresel çapta su krizine yol açacağını açıkladı. Yayınladıkları rapora göre dünya nüfusunun yarısından fazlası su sorunu yaşayacak.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da kişi başı yıllık zeytinyağı tüketimi 11,5 kilo

Uluslararası Zeytin Koneyi (IOC), 2020/2021 sezonunda zeytinyağı tüketiminin yüzde 1,5 oranında gerileyerek 3,23 milyon tona ulaştığını duyurdu.
Devamını oku...