Yunanistan'dan Özlem Türeci ve Uğur Şahin'e ödül - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’dan Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e ödül

Koronavirüs Kovid-19 salgınına karşı mücadelede kullanılan devrim niteliğindeki MR aşısını bulan BioNTech firmasının kurucuları Dr. Özlem Türeci ve Prof Dr Uğur Şahin Yunanistan’da ödül alacak.

Koronavirüs salgınında geliştirdikleri aşı sayesinde virüsle mücadelede önemli katkı sağlayan BioNTech kurucu ortağı ve CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci’ye, Çarşamba günü Yunanistan’ın Selanik kentinde İmparatoriçe Theophano Ödülü verilecek.

Ödül, bilimin topluma katkısına odaklanıyor

İki bilim insanı, “Her yerde gençleri motive eden ve ortak yarara bağlılıkları sağlayan ve sadece Avrupa’ya değil, insanlığa da umut veren bir keşfe yol açan yüksek kaliteli araştırma ve uzmanlıklarıyla” ödüle layık görüldüler..

Türeci ve Şahin’e takdim edilecek İmparatoriçe Theophano Ödülü etkinliği kapsamında, Selanik Rotonda anıtındaki törene Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou da katılacak.

BioNTech’in Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Uğur Şahin.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik'te Anneden Oğluna Yaşam Bağışı: Bir Böbrek, Yeniden Doğuşun Hikayesi

Selanik’te, Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ardından gerçekleşen dokunaklı bir olay, annelerin çocukları için neleri göze alabileceğinin canlı bir örneğini sergiliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Savcılar Birliği'nden Mahkemelere Ek Güvenlik Önlemleri Talebi

Selanik İstinaf Mahkemesi’ne patlayıcı gönderilmesinin ardından, Yunan Savcılar Birliği devlete mahkemelerde güvenliğin artırılması için acil önlemler alınması çağrısında bulundu.
Devamını oku...