Yaşadığımız sadece doğal bir afet değil, aynı zamanda siyasi bir tercihtir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yaşadığımız sadece doğal bir afet değil, aynı zamanda siyasi bir tercihtir

Greenpeace Yunanistan Çevre Örgütü, son dönemlerde ülkede yaşanan yangın ve sel felaketlerine değinerek “Yaşadığımız sadece doğal bir afet değil, aynı zamanda siyasi bir tercih” vurgusu yaptı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres geçtiğimiz günlerde “Dünyamız sadece ısınmakla kalmıyor, kaynıyor” derken, iklim krizinin işaretleri giderek daha görünür hale geliyor. Sıcak hava dalgaları, kuraklıklar, yangınlar ve diğer uçta yıkıcı seller, Yunanistan’ın son zamanlarda yaşadığı sorunlardan sadece birkaçı.

Greenpeace Yunanistan Çevre Örgütü, ND hükümetini yaşanan çevre felaketlerinden önce yeterli önlemleri almamakla eleştirdi.

Örgütten yapılan açıklama şöyle:

“Acaba son trajedilerden kaçınmak, insanlarımızın, mülklerimizin ve doğanın kaybını önlemek, iklim krizi göz önüne alındığında, geleceğini bildiğimiz en kötüsünü önlemek için hangi önlemler alındı? Ülkemiz neden sera gazı emisyonlarındaki artışın temel nedeni olan fosil gazın çıkarılması, üretilmesi ve kullanılmasında saplantılı bir şekilde ısrar ediyor? İklim krizi kesinlikle burada, ancak bizi kasvetli bir geleceğe mahkum eden kötü planlama ve karar alma süreçleri için bir bahane olarak kullanılamaz.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...