Yunanistan’da yoksul olmayanların bile yüzde 40’ı temel ihtiyaçlardan mahrum - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da yoksul olmayanların bile yüzde 40’ı temel ihtiyaçlardan mahrum

Yunanistan İstatistik Kurumu’nun (ELSTAT) verilerine göre, 2020 yılında yoksul olmayan vatandaşların bile yüzde 40,8’i temel ihtiyaçlardan mahrum kaldı.

Zorunlu ve acil ihtiyaç olarak hesaplanan ve aylık yaklaşık 395 evro tutarında hesaplanan ihtiyaçlardan mahrum kalan yoksul oranı ise yüzde 96,7.

Temel ihtiyaç olarak haftalık beslenme (2 günde 1 kez et, balık veya tavuk), yılda 1 hafta tatil, yeterli ısınma, çamaşır makinesi, televizyon, otomobil, fatura ve kredilerin ödenmesi gibi şeyler baz alınıyor.

Yoksul nüfusun yüzde 45,8’i 2 günde 1 kez et, balık veya tavuk gibi beslenme türünden mahrum kaldığını kaydederken, yoksul olmayan nüfusta ise bu oran yüzde 5,3.

Yeteri kadar ısınamadığını söyleyen yoksul aile oranı 39,1 iken, yoksul olmayan ailelerde ise bu oran 12,4.

Yoksulların yüzde 50,1’i aylık faturalarını ödemekte zorlanırken, yüzde 71,6’sı ise haftalık/aylık gelirleriyle giderleri karşılamakta zorlandığını aktarıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...