Aşı oldunuz ve bir koronalı ile temasa mı geçtiniz? İşte yapmanız gerekenler - Azınlıkça
Yaşam

Aşı oldunuz ve bir koronalı ile temasa mı geçtiniz? İşte yapmanız gerekenler

Koronavirüs Delta varyantı aşıları tam olan kişileri de tehdit ediyor. Salgındaki son durumu değerlendiren ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) yeni yönerge yayınladı.

Atina EKPA Üniversitesi Tıp Fakültesi Terapötik Kliniği doktorları, Theodora Psaltopulu, Panos Malandrakis, Yannis Danasis ve Thanos Dimopulos tam aşılı hastalar için CDC kılavuzlarında hangi değişikliklerinin yapıldığını anlattılar.

Birinin koronavirüs vakasıyla temas edip etmediği veya hasta olduğunu düşündüğü konusunda CDC’den yeni yönergeler geldi.

Delta mutasyonu ile birlikte koronavirüs ayrımcılık yapmıyor ve istisnalar durumunda her iki doz aşıyı da yapmasına rağmen hayatını kaydeden Selanik’teki diş hekiminin trajik ölümü bizlere tamamen aşılanmış olanları bile virüsün tehdit edebileceğini ve dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor.

Öte yandan CDC, iki doz aşısını da vurdurmuş kişilerin bir korona vakasıyla temas etmeleri veya hasta olduklarını düşünmeleri durumunda ne yapmaları gerektiğine ilişkin yönergeleri yeniledi.

CDC’den aşılı kişilere yeni talimatlar

Artık herkesin testi birinci veya ikinci gün değil, 3 ila 5 gün sonra yaptırması öneriliyor. Bu durumun mevcut aşıların zaman zaman tam koruma sağlamadığı Delta suşusu ile ilgili olduğu kaydediliyor.

Olası bir vakaya sürekli maruz kaldıktan sonra, maskenin 14 gün boyunca veya negatif bir test sonucu alana kadar kullanılması tavsiye ediliyor. 

Test pozitifse ancak semptom göstermemiş ise kişi otomatik olarak en az on gün karantinaya alınmalıdır.

Kişi semptom göstermemişse o zaman 10 gün geçtikten sonra 24 saat boyunca ateş düşürücü kullanılmadan beklemeli ve semptom görmemesi durumunda karantinayı bitirmelidir

EKPA doktorları yeni yönergelerin, toplumu Kpvid—19’un olası yayılmasından, hatta virüse maruz kalabilecek aşılı kişilerden bile korumayı amaçlayan en son yönerge olduğunu vurguladılar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da son 1 haftada 33 kişi koronadan öldü

Yunanistan’da 14 – 20 Ağustos haftasınında koronovirüs pozitif kişi sayında artış kaydedildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona aşısını hangi kolunuza vurdurduğumuz neden önemli?

Küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir, ancak kişinin Kovid-19 aşısını vurdurmak için seçtiği kol önemli.
Devamını oku...