Pavlakis: Yunanistan’da 2-3 haftalık karantina gerekiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pavlakis: Yunanistan’da 2-3 haftalık karantina gerekiyor

ABD’de Yunan kökenli Araştırmacı-Doktor Yorgos Pavlakis, artan vakalar ve Delta mutasyonu hakkında SKAI TV’ye konuştu.

Pavlakis, özellikle koronavirüsün çok hızlı ve aşırı şekilde bulaşmasının yaşandığı yaz aylarında gerçekleşen partiler, düğünler ve eğlenceler nedeniyle herkesin tedbirlere uyması için bir keza daha çağrıda bulundu ve “Bunları yakında karşımızda bulacağız” dedi.

Yorgos Pavlakis, “Delta mutasyonunun yeni bir virüs olarak kabul edilmesi gerektiğini” söylerken hava yoluyla şimşek hızıyla bulaştığını vurguladı ve  bir toplulukta çok fazla vaka olduğunda sadece karantina ile durdurulabildiğini söyledi.

Pavlakis bu nedenle ne kadar erken karantinaya gidilirse o kadar iyi olacağını öne sürdü. 2-3 haftalık bir genel karantinanın virüsünün bulaşmasını bıçak gibi keseceğini ifade eden doktor, aşılara rağmen durumun geçen yılla aynı, hatta daha da kötü olduğunu ve Yunanistan’ın ise hala nüfusunun yarısının aşısız olduğunu belirtti.

Pavlakis, ”Delta şaka yapmıyor. Yeni bir salgın, hızla bulaşıyor, daha ciddi hastalık yapıyor ve ne yazık ki çocukları da etkiliyor. Gerçekten çok endişeli olmalıyız. Salgın büyüyor. Yüzde 21’lik keskin bir artış oldu.” dedi.

Okulların açılmasıyla ilgili olarak Pavlakis sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Çocuklar enfekte oluyor ve bulaşıyor ve hastalanıyor. Genel aşılama ve çok daha fazlası gerekiyor.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et