Profesör Linu: Sorun çok büyük, günde 8 bin vakalara çıkacağız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Profesör Linu: Sorun çok büyük, günde 8 bin vakalara çıkacağız

Atina EKPA Üniversitesi Tıp Fakültesi Epidemiyoloji Profesörü Athina Linu

Atina EKPA Üniversitesi Tıp Fakültesi Epidemiyoloji Profesörü Athina Linu, Delta varyantı nedeniyle koronavirüs salgınının yepyeni bir boyut kazandığını ve önümüzdeki süreçte Yunanistan’da nelerin beklendiğini söyledi.

Alarm zilini çalan Profesör Linu, koronavirüsün Delta varyantının çok büyük bir sorun olduğuna ve salgında asıl vaka sıçrayışına henüz gelinmediğini söyledi.

Epidemiyoloji profesörüne göre, vakaların iki hatta üç katına çıkması ve 8 binlere yükselmesi beklenirken çoğu asemptomatik kişiler olacak

Profesör Linu Yunanistan için en kritik dönemin ise Eylül’den sonra havaların soğumaya başlayacağı, okulların açılacağı ve vatandaşların işe döneceği bir dönem olacağını kaydetti.

Athena Linu ayrıca, hastalanan ve koronayı yenen hastaları çok uzun süredir rahatsız eden çok ciddi post kovid sendromuna vurgu yaptı.

Profesör Linu, en yaygın semptomların kalıcı yorgunluk ve halsizlik, öksürük, anosmi (tamamen koku alma veya koku alma bozuklukları), tat kaybı, uykusuzluk ve zihinsel konsantrasyon güçlüğü olduğunu belirtirken, koronavirüsün solunum, idrar, karaciğer, kalp, merkezi ve periferik sinir sistemlerine kadar tüm sistemleri etkilediğini kaydetti.

Bu nedenle Linu, hafıza sorunları, günlük yaşamda zorluklar ve ayrıca zihinsel sağlık sorunlarının iyileşmeden sonra da uzun süreler devam ettiğinin görüldüğünü söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...