WhatsApp'a yeni bir özellik geldi - Azınlıkça
Yaşam

WhatsApp’a yeni bir özellik geldi

Dünya genelinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp yeni özelliği sayesinde kendi kendini imha eden mesajlar özelliğinde yenilik geliyor.

WhatsApp’ın kaybolan mesajlar seçeneği kısa bir süre sonra mesajların bir hafta sonra mı yoksa sadece 24 saat sonra mı silineceğini seçmenize izin verecek.

WhatsApp’ın en son Android ve iOS beta sürümlerinde kendini imha eden mesajlar özelliğinin daha fazla seçenek sunması için geliştirildiği fark edilmişti.

Ama bu geliştirmeler, görünüşe bakılırsa sadece grup sohbetleri ile sınırlı kalmıyor. Şu anda gönderilen mesajların bir hafta sonra silinmesi gibi bir seçenek bulunuyor, ancak WABetaInfo’nun haberine göre bu süre yakında 24 saate çekilecek.

Başlangıçta, mesajların bir gün sonra kaybolması seçeneğinin, bir hafta boyunca ortalıkta kalmaları seçeneğinin yerini alacağı düşünülüyordu, ancak şimdi ikisi arasında bir seçim yapabileceğiz gibi görünüyor.

Ahval’in Chip’ten aktardığı habere göre söz konusu seçenek şu anda iOS ve Android beta uygulamalarında görünür durumda, ancak WhatsApp’ın masaüstü ve web sürümünde bulunmuyor.

Bu güncellemenin bu sürümlerde de etkin olabilmesi için sunucu tarafından etkinleştirilmesini beklemek gerekiyor. WhatsApp, mesajlarınızın silinme süresini farklı seçenekler kullanarak ayarlama imkânı vermiyor, bu biraz hayal kırıklığı yaratmış olsa da, 24 saat seçeneği en azından ek bir ekstra güvenlik seviyesi sağlıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Whatsapp'tan grup sohbetlerine 'belki' güncellemesi

Dünyaca ünlü Whatsapp uygulamasında, yüzlerce belki binlerce kişinin yer aldığı grup sohbetlerinde tanımadığımız kişilerin telefon numaramızı görmesi sıklıkla şikayet edilen bir konuydu. Soruna çözüm geldi.
Devamını oku...
Yaşam

WhatsApp gruplarına son kullanma tarihi özelliği geliyor

WhatsApp, kullanıcıların grup konuşmalarına son kullanma tarihi belirlemesine olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik şu anda iOS beta sürümünde test ediliyor ve yakında tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.
Devamını oku...
Yaşam

Whatsap'ta silinen mesajlar geri gelebilecek

Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın yöneticisi Will Cathcart, WhatsApp uygulamasında yanlışlıkla silinen mesajları geri almayı sağlayan yeni bir özellik getirdiklerini açıkladı.
Devamını oku...