Günde 1 yumurta kilo vermenizi sağlıyor - Azınlıkça
Yaşam

Günde 1 yumurta kilo vermenizi sağlıyor

Vücut tek başına ürettiği 11 amino asit sayesinde diğer işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için ekstra olarak amino asite ihtiyaç duyar. Günde bir adet yumurta tüketerek geriye kalan amino asit miktarını karşılayabilirsiniz.

Kemikleri güçlendirir

Yumurtada, kemik erimesini önleyen ve kemiklerinizi güçlendiren kalsiyum bulunur. Ayrıca yumurtada bulunan D vitamini vücuttaki kalsiyum dengesini sağlayarak dişlerinizin de gelişmesini sağlar.

Sinir sistemini ayakta tutar

Günde bir adet yumurta tüketmek vücudunuzu çeşitli bakterilere ve enfeksiyonlara karşı korur.  Günde bir adet yumurta yiyerek günlük selenyum miktarının hemen hemen hepsini karşılamış olursunuz.  Selenyumda sinir sisteminizi güçlendirerek, ayakta kalmasını sağlar.

Kas oluşumunu hızlandırır

Yumurtalar protein kaynağı besinlerdir.  Vücut geliştirme egzersizleri yapıyorsanız yumurta yemek size fazlasıyla protein kazandıracak, kaslarınızın gelişmesine yardımcı olacaktır.

Kalp  krizi riskini en aza indirir

Çok düşük yoğunluklu lipoprotein üreten bünyelerin kalp rahatsızlıklarına yakalanma riski daha yüksektir. Yapılan araştırmalarda yumurtanın düşük yoğunluklu lipoprotein taneciklerini genişlettiği ve kalp krizine yakalanma riskinizi azalttığı görüldü.

Kilo vermenizi sağlar

Yumurta içerisinde bolca protein bulundurmasından dolayı kolay bir şekilde doymanıza yardımcı olur. Böylelikle kan şekeriniz düşmez ve açlık krizlerine girmezsiniz.

Günde bir adet yumurta gün içerisinde şiddetli bir şekilde gelen açlık krizlerinin önüne geçer ve kısa sürede kilo vermenizi sağlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Kahvaltıda Yumurta Yerine Fındık: Yeni Araştırma

Kahvaltıda geleneksel olarak tercih edilen yumurta, uzun zamandır beslenme uzmanları ve bilim insanları arasında tartışmalara konu olmuştur.
Devamını oku...
Yaşam

Göbeği yok eden içecek: Yatmadan önce bir bardak için

Çoğu insanlar bu ekstra kiloyla mücadelenin kolay bir iş olmadığını bilir, bu görüntüyü ortadan kaldırmanın en zor kısmının karın içindeki yağ olduğunu bilir.
Devamını oku...
Yaşam

Yumurta kaç dakika kaynatılır?

Birçok insanın evde yapmayı sevdiği yemekler arasında pişmiş yumurta vardır. Ancak, yumurta nasıl pişirilir ve kaç dakika kaynatılır? Bu soruların yanıtı, hangi tip yumurtanın kullanıldığına ve ne tür bir sonuç elde etmek istendiğine bağlıdır.
Devamını oku...