WhatsApp’tan yeni açıklama: Kararımızı değiştirmedik - Azınlıkça
Yaşam

WhatsApp’tan yeni açıklama: Kararımızı değiştirmedik

WhatsApp’ın uygulamasına gelmesi beklenen ancak tepkiler sonrası ertelenen Facebook ile bilgi paylaşımı kararı ile ilgili yeni açıklama geldi.

Açıklamada mesajlaşmalar ile fotoğraf ve videoların kriptolu olduğu için asla görülmediğini ve bu yüzden de sadece mesajlaşan kişilerin gördüğü tekrar hatırlatıldı.

Duyuruda “Sizin ve mahremiyetinizin arasına hiçbir şey girmiyor. Bir işletmeyle mesajlaşma isteğe bağlıdır ve sohbetleri uygulamada açıkça etiketlenmiştir. Kontrol sizde.” deniliyor.

Ancak güncellemenin geleceğini belirten şirket, ‘Güncellememiz Hakkında Daha Fazla Bilgi’ başlığıyla paylaştığı duyuruda “WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için bu güncellemeleri inceleyip kabul etmelerini kullanıcılara hatırlatmaya başlayacağız” denildi.

Whatsapp şirketi AB ülkelerinde bu zorunlu güncellemeyi uygulayamıyor ancak dünyanın geri kalanında zorunlu güncelleme kararı önümüzdeki dönemde gelecek. Şirketin güncellemeyi zorunlu tutmasının ardından kullanıcı sayısı hızla azalınca geçici olarak güncellemeyi askıya almıştı.

Duyuruda, “Daha önce bu güncelleme hakkında çok fazla sayıda yanlış bilgiyle karşılaştık” ifadelerine yer veren WhatsApp, yanlış anlaşılmaları gidermek için yoğun bir şekilde çalışmaya devam edildiğini belirtiyor.

Facebook’un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp, gelen tepkiler sonrası 15 Ocak’ta söz konusu yeni şartları 8 Şubat’tan 15 Mayıs’a ertelediğini açıklamıştı.

WhatsApp şirketi AB ülkelerinde Avrupa’daki tüketiciyi koruma yasaları nedeniyle söz konusu zorunlu güncellemeyi sunamıyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Whatsapp'tan grup sohbetlerine 'belki' güncellemesi

Dünyaca ünlü Whatsapp uygulamasında, yüzlerce belki binlerce kişinin yer aldığı grup sohbetlerinde tanımadığımız kişilerin telefon numaramızı görmesi sıklıkla şikayet edilen bir konuydu. Soruna çözüm geldi.
Devamını oku...
Yaşam

WhatsApp gruplarına son kullanma tarihi özelliği geliyor

WhatsApp, kullanıcıların grup konuşmalarına son kullanma tarihi belirlemesine olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik şu anda iOS beta sürümünde test ediliyor ve yakında tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.
Devamını oku...
Yaşam

Whatsap'ta silinen mesajlar geri gelebilecek

Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın yöneticisi Will Cathcart, WhatsApp uygulamasında yanlışlıkla silinen mesajları geri almayı sağlayan yeni bir özellik getirdiklerini açıkladı.
Devamını oku...