Japon Ordusu’ndan UFO takip talimatı - Azınlıkça
Yaşam

Japon Ordusu’ndan UFO takip talimatı

UFO’ları takip etme kararı alan ülkelerin sayısı son dönemde artıyor. ABD’nin ardından şimdi de Japonya’nın UFO’ları takip edeceği açıklandı.

Japonya Savunma Bakanlığı, UFO’larla ilgili orduya talimat verdi. Yeni talimata göre artık Japonya da UFO’lar artık takibe alacak.

Japonya Savunma Bakanı Taro Kono, ülke içinde görüş alanlarına UFO’ların girmesi halinde Öz Savunma Kuvvetleri’ne (SDF) kayıt alarak analiz etmeleri talimatını verdi.

Japonya’da SDF birliklerine gönderilen bildiride, ülke güvenliğini tehdit eden tanımlanmamış uçan nesne görülmesi halinde uygulanacak direktiflere yer verildi.

Japon Savunma Bakanı, ülkenin gökyüzünde UFO’lara rastlanması ya da ülke hava sahasına girdiğinin görülmesi halinde, askerlerden nesnenin fotoğraf ile görüntüsünü almaları ve bu verileri analize göndermelerini emretti.

Halktan edinilecek UFO görüntülerinin de analiz edilmesi istenilen bildiride, drone teknolojisinden beslenen gayri nizami uçakların da bu kapsamda yer alacağı kaydedildi.

Japon Bakan geçmişte “Açık konuşursam, UFO’lara inanmıyorum” ifadesini kullanmıştı. Savunma Bakanlığı verilerine göre, daha önceki kayıtlarda SDF askerlerinin UFO’larla karşılaştığı bilinen bir vaka bulunmuyor.

DAHA YENİ ABD KARAR ALMIŞTI

Japonya Savunma Bakanı Kono’nun açıklamasını geçtiğimiz Ağustos ayı sonunda Pasifik Okyanusu’ndaki Guam Adası’nda ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile bir araya geldikten sonra yapması iki ülkede de UFO takip talimatları verilmesi ile bağlantılı söylentilerini çıkardı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay ABD Savunma Bakanlığı da Amerikan gökyüzündeki gizemli olay ve unsurları araştırmak üzere “Tanımlanmayan Hava Olayları Görev Gücü” (UAP) adlı yeni bir birim kurduğunu açıklamıştı.

ABD Deniz Kuvvetleri Sekreterliği’ne bağlı görev yapacak UFO takip birimi gökyüzünde tanımlanamayan hava olaylarının muhtemel tehdit potansiyellerini araştıracak ve analiz edecek.

Bugüne kadar gizli şekilde faaliyetlerini sürdüren söz konusu ekip artık Pentagon’a bağlı olarak resmi statüde faaliyetlerine devam edecek ve Amerikan Kongresi tarafından denetlenebilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'de TikTok'un Yasaklanmasının Önü Açıldı

ABD Senatosu, Çin merkezli ByteDance firmasının büyük ortağı olduğu sosyal medya platformu TikTok’un Amerikan bir şirkete devredilmesi ya da yasaklanması yolunda önemli bir adım attı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'nin Silah Satışları Rekor Seviyeye Ulaştı

ABD’nin global silah pazarındaki hakimiyeti, geçen yıl itibariyle yeni bir zirveye ulaşarak 238 milyar dolarlık rekor bir satış hacmine ulaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Dışişleri'nden, Yunanistan'a 40 Adet F-35 Savaş Uçağı Satışına Onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’a toplam 8.6 milyar dolar değerinde 40 adet F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya semalarındaki ‘gizemli’ cisimler neydi?

Worth reading...