Amerikan ordusu uzaylıların peşine düştü: 'UFO' gözlem birimi kurdu - Azınlıkça
Yaşam

Amerikan ordusu uzaylıların peşine düştü: ‘UFO’ gözlem birimi kurdu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ordusu bünyesinde faaliyet gösterecek UFO gözlem biriminin resmen kurulduğu açıklandı.

Pentagon’un açıklamalarına göre UFO gözlem birimin öncelikli amacı Amerikan hava sahasını casusluk faaliyetlerine karşı korumak.

Uzaylılara göz açtırmak istemeyen ABD Savunma Bakanlığı resmi olarak UFO gözlem birimi kurdu.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Susan Gough, resmi adı “Tanımlanamayan Hava Fenomenleri Çalışma Grubu” olan birimin başlıca görevinin, tanımlanamayan obje ve olayların doğasını ve kaynağını daha iyi anlamak olduğunu söyledi.

Yetkililer ABD ordusunun kullandığı “tanımlanamayan fenomen” şeklinde adlandırılan objelerin uçan daireler ya da uzaylılar değil, casusluk faaliyeti için kullanılan insansız hava aracı (İHA) ve benzeri yeni teknolojiler olduğunu öne sürüyorlar.

ABD Donanmasına bağlı olarak faaliyet gösterecek olan Tanımlanamayan Hava Fenomenleri Çalışma Grubu, gökyüzünde tanımlanamayan cisimleri bulmak, analiz etmek ve bunları bir katalog haline getirmekten sorumlu olacak.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Amerikan Senatosu’nun talep etmesi üzerine, UFO gözlem biriminin varlığı ortaya çıkmıştı. 

Bugüne kadar gizli şekilde faaliyetlerini sürdüren söz konusu ekip artık Pentagon’a bağlı olarak resmi statüde faaliyetlerine devam edecek ve Amerikan Kongresi tarafından denetlenebilecek.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/25188-bati-trakya-semalarindaki-gizemli-cisimler-neydi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Kainatta İnsanlar Yalnız mı Yoksa Uzaylılar Var mı?

İnsanoğlu binlerce yıldır kendi gezegeni Dünya’da varoluşunun yanı sıra kozmik komşuları hakkında da merakla sorular soruyor: Kainatta insanlar yalnız mı yaşıyor, yoksa uzaylılar var mı?
Devamını oku...
Yaşam

Uzaylıları nerede bulabiliriz?

Güneş Sistemimiz dışında nerede yaşam var? Bilim insanları son çalışmalarında hangi gezegenlerin uzaylı yaşamına elverişli olacağını buldu.
Devamını oku...
Yaşam

Bilim insanları uzaylı aramaya devam ediyor

İnsanlar için merak konusu olan uzaylılar, bilim dünyasının da yakından ilgilendiği konular arasında yer alıyor.
Devamını oku...