Rusya ilk koronavirüs aşısını geliştirdi: Putin’in kızı aşı oldu - Azınlıkça
Yaşam

Rusya ilk koronavirüs aşısını geliştirdi: Putin’in kızı aşı oldu

Koronavirüs Kovid-19 salgını dünya genelinde tekrar artış gösterirken koronavirüs aşısının bulunduğu açıklaması Rusya‘dan geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin ilk koronavirüs aşısını geliştirdiklerini duyururken “Aşının oldukça iyi çalıştığını ve güçlü bir bağışıklık yarattığını biliyorum ve tekrar ediyorum; aşı gerekli tüm kontrolleri geçti” dedi.

Putin, yakında toplu üretime başlamayı amaçladıkları aşının kendi kızına yapıldığını da söyledi. Kızının ateşinin ilk gün 38’e çıktığını, sonraki 37’ye düştüğünü ve kaldığını kaydetti:

“İlk koronavirüs aşısını geliştirdik, kızım aşıyı oldu. Aşının oldukça iyi çalıştığını ve güçlü bir bağışıklık yarattığını biliyorum ve tekrar ediyorum; aşı gerekli tüm kontrolleri geçti.”

Rusya lideri Vladimir Putin

Moskova’daki Gamaleya Ensititüsü’nün geliştirdiği aşının Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığı açıklandı.

Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, geçen ay sonlarında, Rusya’nın Covid-19 aşı çalışmalarında klinik test aşamasının başarıyla sonuçlandırdığını açıklamıştı.

Aşının alıcı antikor ve hücresel bağışıklık oluşturduğunu belirten Rus lider, “Bunu çok iyi biliyorum, zira kızlarımdan biri aşıyı yaptırdı. Bir anlamda kızım da aşı deneyinde yer aldı diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Putin, aşılamadan sonra kızının ateşinin 38 dereceye çıktığını, ertesi gün ateşinin 37 derecenin biraz üstünde olduğunu ifade etti.

Putin, “İkinci iğneden, aşılamadan sonra ateşi yine biraz yükseldi, daha sonra her şey ortadan kayboldu. Kendisini iyi hissediyor ve antikorları yüksek düzeyde” dedi.

Putin, “Birçok kişide bu tür değişimler, yüksek ateş yok, her şey hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor” dedi.

Putin ayrıca, aşının güvenli ve etkili şekilde uygulanmasının sağlanmasının önemli olduğunu söyledi.

Öte yandan Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, ağustos sonunda sağlık çalışanlarının aşılanmaya başlanmasını umduklarını ifade etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İvan Savvidis'in Ukrayna'daki Varlıklarına El Konuluyor

Ukrayna devleti, Yüksek Yolsuzluk Mahkemesi’nin kararıyla, Rusya’da Yunan Toplulukları Federasyonu Başkanlığını yürüten ve hem Yunan hem de Rus vatandaşı olan Pontus kökenli işadamı İvan Savvidis’in malvarlığına el koyma işlemlerini sürdürüyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Vatandaşlar Filistin ve Ukrayna'daki Savaşlar Hakkında Ne Düşünüyor?

Anketin Filistin ve İsrail arasındaki savaşa dair verileri, Yunan halkının yüzde 43.3’ünün tarafsız olduğunu gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 28.5’i Filistin tarafını, yüzde 22.1’i ise İsrail tarafını destekliyor.
Devamını oku...