Bu 5 sebzeyi asla çiğ tüketmeyin - Azınlıkça
Yaşam

Bu 5 sebzeyi asla çiğ tüketmeyin

Çiğ tüketilebilen sebzeler olduğu gibi bazı sebzeler pişirilmeden veya haşlanmadan tüketildiğinde sağlık sorunu yaratabiliyor.

Birçok sebze yemek olarak veya yemeğin bir parçası olarak tüketiliyor.

Bunun yanı sıra domates, hıyar gibi çiğ tüketilebilen sebzeler de bulunuyor.

İşte insanın asla çiğ tüketmemesi gereken 5 besin:

Patlıcan

Çiğ patlıcan, solanin denilen madde içeriyor. Bu madde kalsiyum emilimini azaltıyor ve mide-bağırsak sistemine zarar vererek mide ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi ve kusmaya neden olabiliyor. Patlıcanın pişirilmesi solaninin etkisini yitirmesini sağlar.

Patates

Olgunlaşmayan patatesler, güneş ışığına maruz kalınca solanin üretmeye başlar. Bu nedenle tıpkı patlıcan gibi çiğ patates tüketmemek en iyisi.

Brokoli

Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar ve lahana ailesinin diğer üyeleri aslında çiğ tüketilebilir. Ancak bu sebzelerin çiğ tüketilmesi vücutta şişkinlik yaratır. Bu nedenle bu sebzeleri her zaman pişirmeye özen gösterin.

Barbunya

Çiğ barbunya yemek isteyeceğiniz son şeylerden biri olmalı. Tadının kötü olmasının yanı sıra, mide kramplarına, kusma ve ishale neden olabilir.

Ravent

Ravent, karabuğdaygiller familyasından olan bir bitki. Ülkemizde ışgın olarak da biliniyor. Ravent bitkisinin yaprakları toksik içerir. Çiğ yemek isterseniz az miktarda tüketmelisiniz. Yaprakları dışındaki kısımları çiğ olarak tüketilebilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan En Çok Domatesi Türkiye'den Alıyor: Meyve ve Sebze İthalatında Artış

Yunanistan Meyve ve Sebze İhracatçıları, Dağıtıcıları ve Meyve Suları Birliği INCOFRUIT-HELLAS’ın raporuna göre, 2023 yılının ilk 10 ayında Yunanistan’ın meyve ve sebze ithalatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,97 arttı.
Devamını oku...
Yaşam

Pişirildiğinde Daha Sağlıklı Olan 5 Sebze

Son dönemlerde çiğ gıda diyetleri, çiğ veganizm gibi trendler popülerlik kazanmış olsa da, tüm gıdaların çiğ tüketilmesinin daha sağlıklı olduğu yanılgısıyla ilgili bazı önemli gerçekler bulunuyor.
Devamını oku...
Yaşam

Telefonlar virüs ve mikrop yuvası: Nasıl temiz tutulur?

Mikropların ve hastalıkların yayılmasını önleme konusunda bilim insanları özellikle cep telefonlarının temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Devamını oku...