Batı Trakya’da tarlalarda çalışacak işçi sıkıntısı yaşanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da tarlalarda çalışacak işçi sıkıntısı yaşanıyor

Küresel koronavirüs salgını ülke sınırlarının kapanmasına yol açmasıyla birlikte Batı Trakya’da tarım alanında yeni bir sorun ortaya çıktı.

Ucuz ücretle tarlada çalışacak yabancı işçi olmayınca, Rodop ilinde çiftçiler tarla işlerinde çalışacak işçi bulmakta sıkıntı yaşıyorlar.

Kuzey Yunanistan’ın birçok bölgesinde olduğu gibi Batı Trakya’da da tarla işlerinde başta Bulgaristan olmak üzere komşu ülkelerden işçiler çalıştırılıyor.

Yunanistan’ın kuzey bölgesinde Balkan ülkelerinden 8 ile 10 bin arası ırgatın tarım işlerinde çalıştığı tahmin ediliyor.

Batı Trakya’ya ise genellikle Bulgaristan’dan gelen işçi gücü çapasından mahsülleri toplamaya kadar her tür tarım işini yapıyor.

Gümülcine Tarım Derneği Başkanı Nikos Kiryazis gerekli sahip büyük işçi gücüne sahip olmadıklarını belirtti. Sınırların kapalı kalması yüzünden Bulgar işçilerin ne zaman geleceğinin belirsiz olması, Rodop ilindeki çiftçileri sıkıntıya sokuyor.

Kiryazis, bölgedeki tarım işçileri inin yılın farklı zamanlarında çalıştığını ancak özellikle de tarım işlerinin yoğun olduğu Haziran ayı başlarından Ağustos sonuna kadar tarım işçilerine büyük ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Bölgedeki işsizlerin ise işsizlik maaşını kaybetmek istemediğini belirten Kiryazis şöyle konuştu:

“Çalışıyor gözükmek istemiyorlar ve çalışmaya gelmiyorlar. İşleyip ayda 800 evro kazanmak yerine oturup 400 evro almayı tercih ediyorlar.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe halk pazarı iki farklı noktada yapılacak

Worth reading...