Günlük yaşantınıza dahil etmeniz gereken 6 alışkanlık - Azınlıkça
Yaşam

Günlük yaşantınıza dahil etmeniz gereken 6 alışkanlık

Sadece diyet yapmak zayıflama konusunda yeterli olmuyor. Bu nedenle sağlıklı beslenmenin yanı sıra sağlıklı aktivitelerde de bulunmanız gerekir.

Günlük yaşantınıza dahil etmeniz gereken 6 alışkanlık şöyle:

1- Yürüyüş 

Havaların ısınması ya da soğuması hiç fark etmez yemek yedikten sonraki uyuma isteğini bile sadece hareket etmek engeller. Spor salonlarına ayıracak vaktiniz yoksa en az 20 dakikalık bir yürüyüş bile yediklerinizi daha kolay sindirmenize yardımcı olacaktır. 

Öte yandan günde 10 bin adım atmayı alışkanlık haline getirin. Telefonunuza indirebileceğiniz uygulamalardan yardım alarak günde kaç adım attığınızı takip edebilirsiniz.

2- Düzenli uyku

Her şeyin başı sağlıklı bir uyku düzeninden geçiyor. Sabah uykunuzu alarak uyandığınızda gününüzün kötü geçme ihtimali oldukça düşüktür. Ayrıca gün içerisinde vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi temin etmesi adına uykunuzu almanız oldukça önemli.

3- Su içmek 

“Sıcak havalarda en çok ihtiyaç duyulan besin nedir?” diye sorsak hep bir ağızdan “Su” cevabını verirsiniz. Yaşamımızdaki en temel besin olan suyu kesinlikle es geçmemelisiniz. Günde en az 2 litre su içmelisiniz ki bunun sonucunda hem enerjik olacaksınız hem de cildiniz daha sağlıklı gözükecektir.

4- Yemekleri pişirirken dikkat etmelisiniz 

Yemeklerinizi ne kadar organik malzemelerden yapsanız da bir o kadar önemli olan konu onları nasıl pişirdiğinizdir. Yemeklerinizi buğulama ya da haşlama yaparak pişirmenizi öneririz.

5- Ev yemeği tercih edin

Her zaman dışardan yemek yemek olmaz. Bu durum sizi hem ekonomik hem de sağlık açısından oldukça zarara sokabilir. Bu nedenle evde pişen yemekleri tercih etmeniz oldukça doğru bir tercih olmasının yanı sıra daha da güvenilir olacaktır.

6- Yemek yerken dizi/film izlemeyin

İzlediğiniz dizide veya filmde oldukça heyecanlı bir anı izliyorsanız atıştırmalığınızın bittiğini bile fark edemezsiniz. Bu sebeple televizyon karşısında ne atıştırdığınıza dikkat edin. Atıştırmalıklarınız sağlıklı olsun.

Yemeklerinizi de televizyon karşısından yemeyin. Kanepede bir şeyler izlerken yemeğe odaklanamazsınız ve yemeğiniz bittiğinde doymamış hissedersiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Günde bir saat yürürseniz ne kadar kilo kaybedersiniz?

Yürüme, genel olarak birçok sağlık yararı sunarken, kilo vermeye de yardımcı olabilecek mükemmel bir egzersiz şeklidir.
Devamını oku...
Yaşam

En uzun yaşayan kişiler Girit’te! En sağlıklı diyet: Zeytin, yoğurt, soğan...

Trans yağ ve şeker tüketimine karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, “Zeytin, yoğurt, soğan, meyve ve sebze tüketen, balığı tercih eden daha uzun yaşıyor” dedi.
Devamını oku...
Yaşam

Kilo vermenize yardım eden 7 meyve

Meyve, sağlıklı bir beslenmeyi destekleyen vitaminler, lifler ve diğer besinlerle dolu, doğanın vazgeçilmez atıştırmalığıdır.
Devamını oku...